Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Γ. Παπανδρέου: Μήνυμα ασφάλειας οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής

«Μήνυμα ασφάλειας» προς τις αγορές χαρακτήρισε τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης ο Πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες ήταν δύσκολη και παραδέχθηκε ότι συνάντησε πολλές αντιστάσεις και δυσκαμψίες. Τόσο η γαλλική, όσο και η γερμανική πλευρά πρόβαλαν τις δικές τους θέσεις, κάτι που όπως είπε, συνέβαλε στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να πείσει για την ανάγκη ενός συνολικού πακέτου λύσης.
Η Ελλαδα έχει κάνει σημαντικά βήματα και ο ελληνικός λαός έπρεπε να επιβραβευτεί για τις θυσίες του, υπογράμμισε, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης δεν θα σταματήσουν, αφού, όπως είπε, «εχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε».

Σημαντικό σταθμό για τη χώρα μας, αλλά και για την Ευρώπη χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τις αποφάσεις της Συνόδου, μιλώντας χθες στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου ενημέρωσε τα μέλη της κυβέρνησης για τις αποφάσεις των Βρυξελλών. Ωστόσο, ανέφερε, τίποτα δεν τελείωσε, και υπογράμμισε ότι «κερδίσαμε μια μάχη, αλλά ο πόλεμος δεν τελείωσε».

    Ο κ. Παπανδρέου απένειμε τα εύσημα στους Έλληνες πολίτες για τις προσπάθειες που καταβάλλουν όλο αυτό το διάστημα, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση πάλεψε πολύ σκληρά αλλά τίποτα δεν θα γινόταν αν οι πολίτες δεν έβαζαν καθημερινά πλάτη.

    Από εδώ και στο εξής, τόνισε, είναι αποκλειστικά στο χέρι μας να σωθεί η χώρα και να πάμε μπροστά. Είμαστε, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, στη μέση της φουρτούνας και πρέπει να παραμείνουμε αταλάντευτοι στην πορεία μας.

    Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε θετική και τη στάση της αντιπολίτευσης από την οποία ωστόσο ζήτησε να έχει εποικοδομητική στάση στο εξής.

    Χαρακτηριστικά τόνισε ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση και οι πολίτες να δίνουν μάχη και κάποιοι να λένε στους πολίτες ότι είναι κορόιδα και δεν πρέπει να συνεχίσουν την προσπάθεια.

    Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς μεγαλύτερη αφοσίωση στο έργο που ανέλαβε η κυβέρνηση και επεσήμανε ότι οι αντιδράσεις των κατεστημένων συμφερόντων θα συνεχιστούν, αλλά υπενθύμισε ότι «εμείς είμαστε αντιεξουσιαστές στην εξουσία και όχι υπερασπιστές των κατεστημένων συμφερόντων». Ζήτησε περισσότερη δουλειά, σύνεση και υπομονή, ενώ απευθυνόμενος εντός και εκτός της κυβέρνησης, τόνισε ότι «χρειάζεται ενότητα για να καταφέρουμε να φτάσουμε στο στόχο μας».

    Ο κ. Παπανδρέου διέψευσε εκ νέου τα σενάρια περί εκλογών, αλλά αυτή τη φορά και τα σενάρια περί ανασχηματισμού. «Να τελειώνουν τα σενάρια αυτά» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου