Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Ψήφιση κατά πλειοψηφία του τεχνικού προγράμματος του Δήμου με νεύρα και ένταση!


Ξεκίνησε χθες η συζήτηση για το Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Χαλκιδέων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Στην εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Καθαροσπόρης και είπε ότι :
Κάθε χρόνο είναι πολύ σοβαρό το θέμα αλλά τώρα, έπειτα από την συνένωση των Δήμων, η δυσκολία είναι ακόμη μεγαλύτερη».
Για τους υπεύθυνους κάθε Τοπικού Διαμερίσματος ο καθένας ξεχωριστά εξέφρασε με συμπάθεια και διακαή πόθο, τα προβλήματα που συναντώνται στον τόπο τους.
Πως έπειτα από την 4η Δημοτική θητεία του στην πόλη, κατάλαβε πως το κριτήρια του κόσμου είναι αλάθητα και τόνισε πως «έχουμε και την εμπειρία και την όρεξη να προχωρήσουμε σε όλα αυτά τα έργα που αναφέρονται, έστω και μέσα από την οικονομική μιζέρια που έχουμε κληθεί να αντιμετωπίσουμε. Χρειάζεται μαγκιά, κουράγιο, δύναμη για να κάνουμε σωστή διαχείριση και χρήση, για να συνδέει το χθες με το αύριο για να «κουμπώσουν» τα έργα της επόμενης 4ετίας».

Ο Χρήστος Παγώνης μιλώντας τόνισε
Πως αυτό που μόνον βλέπει είναι ένας πίνακας με έργα και πολλά κενά. Συγκεκριμένα είπε  «Από πού χρηματοδοτούνται όλα αυτά τα έργα, από πού πληρώθηκαν, τι θα γίνει με την ανακύκλωση, με την πράσινη ανάπτυξη τον ΧΥΤΑ» .

Ο κ. Σταματούκος είπε μεταξύ άλλων πως «Δεν είναι κακό που δεν έχουν τελειώσει τα έργα αλλά θα πρέπει να μας ενημερώσετε σε τι σημείο βρίσκονται, από πού θα αντληθούν οι πόροι» ενώ δεν παρέλειψε ναν καταθέσει σειρά προτάσεων για έργα ανάπτυξης.

Ο Γιώργος Βλαχογεώργος  μεταξύ άλλων τόνισε,  είναι αδύνατον να κάνει μια σοβαρή κριτική του τεχνικού προγράμματος γιατί δεν μπορεί, όπως τόνισε, να τα ελέγξει. Παρόλα αυτά, πρότεινε με τη σειρά του κάποια προγράμματα τα οποία, είπε, περίμενε να αναφερθούν από τον κ. Καθαροσπόρη.

Ο κ. Φραντζής
Στάθηκε στο γεγονός πως θα πρέπει να γίνεται ξεχωριστά αρχιτεκτονική μελέτη και ξεχωριστά κατασκευαστική για την ποιότητα των έργων. Αναφέρθηκε σε έργα μεγάλης σημασίας που θα πρέπει να γίνουν, όπως η πεζοδρόμηση των εμπορικών δρόμων, της Αγ. Παρασκευής κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου