Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ Τ.Ε.Ι. ΛΑΜΙΑΣ



Η δήλωση Καμμένου στη Λάρισα για το Τμήμα του ΤΕΙ Λαμίας δεν έγινε με σκοπό να πλήξει την οντότητα του Ιδρύματος αλλά με σκοπό να καταδείξει για μία ακόμη φορά ότι ο μνημονιακός Υπουργός, έχοντας μετατρέψει με τις περικοπές στην παιδεία πολλά ΤΕΙ , σε φαντάσματα, θέλει τώρα εμπλουτίζοντάς το, με ανάλογο τμήμα του ΤΕΙ Λάρισας να εξυπηρετήσει προσωπικά του ρουσφέτια, απαλύνοντας έτσι τις εντυπώσεις που έχει ο ίδιος δημιουργήσει στο νομό.


9 διδάσκοντες για 2000 διδασκομένους και 3 επιπλέον καθηγητές στις καλένδες της πρόσληψης. Η μνημονιακή πολιτική του κου Στουρνάρα δημιουργεί όντως φαντάσματα παντού. Ακόμα και σε αυτούς που ψάχνουν μέσα σε δηλώσεις να πλήξουν τους Ανεξάρτητους Έλληνες που σαφώς είναι στο πλευρό του ΤΕΙ Λαμίας, όπως και σε αυτό της Λάρισας, όπως όμως και θα βρεθούμε απέναντι σε κάθε προσπάθεια κατάργησης του Πανεπιστημίου Ρούμελης, που με τόση περηφάνια και τόσους κόπους έχει ο Φθιωτικός λαός.
Οι ανυπολόγιστες συνέπειες των συγχωνεύσεων γενικότερα, τμημάτων και σχολών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στους  οικογενειακούς προϋπολογισμούς των ελλήνων, φαίνεται να αντιμετωπίζονται για μία ακόμη φορά επιδερμικά. Στη σημερινή συγκυρία η ελληνική οικογένεια και οι φοιτητές καλούνται να κάνουν ένα ακόμη φοιτητικό ξεκίνημα. 
Αντί να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις ορθολογιστικά και με γνώμονα την ελληνική οικογένεια και την καλύτερη εξυπηρέτησή της, διαπιστώνουμε σπασμωδικές κινήσεις που σίγουρα θα πλήξουν τον έναν ή τον άλλον νομό.

Με το πρόσχημα της δημιουργίας νέων πολυδύναμων τμημάτων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι συγχωνεύσεις έρχονται να ταράξουν τα νερά σε τοπικές κοινωνίες, που υποστηρίζονται ακόμη και οικονομικά από τις σχολές αυτές και για μία ακόμη φορά ο κανιβαλισμός στην χώρα έρχεται να αποπροσανατολίσει τον έλληνα από τα σημαντικά που ταλανίζουν τον τόπο. Την υποβάθμιση της παιδείας γενικότερα, λόγω των περικοπών, αλλά και την απαξίωση του μόχθου του έλληνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου