Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Η ΔΗΜΑΡ στην Κύμη

Το εργοστάσιο της ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ επισκέφθηκε αμέσως μετά το Νοσοκομείο Κύμης και κατά την διάρκεια της περιοδείας του την Τετάρτη 25/4 στην ανατολική Εύβοια ο υποψήφιος με την Δημοκρατική Αριστερά, οικονομολόγος Ανδρέας Παπανδρέου. Αφού ενημερώθηκε για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι που βρίσκονται εδώ και πέντε περίπου χρόνια σε καθεστώς ομηρίας, απόγνωσης και ανασφάλειας καθώς το εργοστάσιο άρχισε αρχικά να υπολειτουργεί και που έχει φτάσει όχι σήμερα αλλά και εδώ και πολύ καιρό να έχει κηρύξει ουσιαστικά παύση εργασιών λόγω έλλειψης παραγγελιών από τον βασικό πελάτη του που τυγχάνει να είναι και ιδιοκτήτης του δηλαδή το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Το εργοστάσιο που είναι πλήρως εξοπλισμένο με σύγχρονα μηχανήματα και το οποίο απασχολούσε πάνω από 180 εργαζόμενους την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 που δούλευε στο φούλ ενώ θα μπορούσε να καλύπτει με την δική του παραγωγή πάνω από το 10% των αναγκών του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας σε ένδυση, σε αλεξίσφαιρα αλλά ακόμη και σε κράνη σε πολύ καλύτερες προδιαγραφές από αυτά που προμηθεύεται σήμερα το ΥΕΘΑ από χώρες προέλευσης όπως Βουλγαρία, Κίνα αλλά και σημειωτέον Τουρκία προτιμά να δίνει δουλειά εκεί για υλικό χαμηλότερης ποιότητας προκειμένου να ικανοποιούνται και να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα κέρδους των προμηθευτών και κάποιων επιτήδειων που προσπορίζονται μίζες και προμήθειες όπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι.
Δυστυχώς ενώ η ανάπτυξη πρέπει να είναι το ζητούμενο , όπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου όταν ξεκίνησε την ομιλία του στους εργαζόμενους του εργοστασίου, και τέτοιες παραγωγικές μονάδες θα έπρεπε να ενισχύονται αλλά και να δημιουργούνται ώστε να δίνουν εργασία σε εκατοντάδες έλληνες εργαζόμενους που μαστίζονται σήμερα από την ανεργία, αντί αυτού τα φαινόμενα των μεσαζόντων και της μίζας έφεραν την χώρα σε αυτή την κατάσταση του αποδεκατισμού της εγχώριας παραγωγικότητας, της αποβιομηχάνισης και εν τέλει στην χρεοκοπία. Γιαυτό υποστήριξε, πρέπει να ανατραπεί το παλιό φθαρμένο πολιτικό σύστημα που κουβαλάει μαζί του όλη την παρακμή της μεταπολίτευσης. Στις ερχόμενες εκλογές τόνισε αυτό που διακυβεύεται είναι, να δοθεί ένα ισχυρό πλήγμα στα κόμματα εξουσίας που εξέθρεψαν και συντήρησαν το παλιό φθαρμένο καθεστώς ώστε να ανατραπεί και να αλλάξει το υπάρχον άρρωστο πολιτικό σύστημα. Η ΔΗΜΑΡ, τους διαβεβαίωσε ο κ. Παπανδρέου, ότι είναι στο πλευρό τους και ότι ένας από τους λόγους που ώθησαν στην ίδρυσής της είναι να αλλάξει το ισχύον παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας και τέτοια κραυγαλέα φαινόμενα αποβιομηχάνησης και υποανάπτυξης να εκλείψουν.
Τέλος, οι εργαζόμενοι της ΗΜΚ ΕΠΕ αφού ευχαρίστησαν τον υποψήφιο βουλευτή της ΔΗΜΑΡ που όπως του είπαν, είχε το θάρρος να τους επισκεφτεί, να τους δώσει μια προοπτική αλλά και να επιβραβεύσει το δίκαιο των αιτημάτων τους ενώ άλλοι υποψήφιοι κυρίως των μεγάλων κομμάτων τους αγνοούν, τους έχουν ξεχάσει και εγκαταλείψει στο έλεος της τύχης τους όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν, του ζήτησαν να μεταβιβάσει αίτημά τους για συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ τον κ. Φώτη Κουβέλη αμέσως μετά τις εκλογές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου