Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Βιομηχανία πώλησης βρεφών με έδρα την Λαμία. 25.000 € ζητούσαν για να πουλήσουν το κοριτσάκι !

Ένα κοριτσάκι 25 μόλις ημερών που είχε αφαιρεθεί βίαια από την 29χρονη μητέρα του ήταν το παιδί του οποίου βρέθηκε μέσα στο διαμέρισμα της οδού Ησαϊα στη Λαμία. 
Η κίνηση αυτή εντάσσεται μέσα τη δράση του κυκλώματος ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας συνελήφθησαν τελικά 7 άτομα ανάμεσα στα οποία και ο αρχηγός του κυκλώματος που ήταν στη Λαμία. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας το συγκεκριμένο κοριτσάκι προορίζονταν για πώληση και αυτός άλλωστε ήταν ο λόγος που βρίσκονταν στο συγκεκριμένο υπόγειο διαμέρισμα, χωρίς ποτέ κανείς να το έχει αντιληφθεί. 
Ωστόσο μπορεί οι αστυνομικοί να είχαν στήσει καρτέρι από τις έξι το πρωί στην ευρύτερη περιοχή και να παρακολουθούσαν τις κινήσεις η επιχείρηση της αστυνομίας έγιναν ταυτόχρονα στην Αθήνα, τη Λαμία και τις πόλεις Βάρνα, Μπουργκάς και Γιαμπόλ της Βουλγαρίας, και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση «άρχισε την 07.00’ ώρα σήμερα το πρωί». Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αστυνομικοί είχαν κάνει φύλλο και φτερό τα αρχεία του νοσοκομείο της Λαμίας αλλά και άλλων νοσηλευτικών ιδρυμάτων και τους τελευταίους 8 μήνες παρακολουθούσαν από πολύ κοντά τη συγκεκριμένη υπόθεση. Γνώριζαν τις κινήσεις του κυκλώματος στη Λαμία ενώ συνολικά με το θέμα θεωρήθηκαν αστυνομικοί από την ασφάλεια αττικής χωρίς καμία εμπλοκή της τοπικής αστυνομικής διεύθυνσης για ευνόητους λόγους.
Διευρύνωνται οι έλεγχοι της αστυνομίας και σε άλλα σπίτια στη Λαμία σε διάφορα σημεία. Εγκυρες πηγές μιλούν για συλλήψεις τουλάχιστον 6 ατόμων, δηλαδή τριών ζευγαριών, όλοι τους βουλγαρικής καταγωγής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη και η ιδιοκτήτρια του σπιτιού στην οδό Ησαία που έμενε στον 1ο όροφο της πολυκατοικίας, δεν είχε αντιληφθεί το τι ακριβώς γίνονταν στο υπόγειο που κατοικούσαν τα βουλγαρικής καταγωγής ζευγάρια.
Η επιχείρηση έχει ξεκινήσει από νωρίς το πρωί, χρηματοδοτείται από την EUROJUST που είναι ο οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την ασφάλεια, την ελευθερία και την δικαιοσύνη. Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία είχε δημοσιοποιήσει στις 18 Νοεμβρίου 2010 η "Ημέρα", η Λαμία ήταν κομβικό σημείο στη λειτουργία του κυκλώματος.
Εκτός από τη Λαμία η επιχείρηση επεκτείνεται σε Βόλο, Πάτρα, Αθήνα και Σέρρες. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για κύκλωμα που βρίσκεται πίσω από την αγοραπωλησία παιδιών και μάλιστα το φθινόπωρο είχε αρχίσει σχολαστικός έλεγχος από τις αστυνομικές αρχές, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα νοσοκομεία τόσο στις γεννήσεις, όσο και στις παρακολουθήσεις από γιατρούς.
Το κύκλωμα στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται γιατροί, συμβολαιογράφοι, αλλά και δικηγόροι τόσο στη Βουλγαρία, όσο και στην χώρα μας, εντοπίζει βουλγαρικής καταγωγής νεαρές ΡΟΜΑ στη Βουλγαρία, τους υπόσχεται "λαγούς με πετραχήλια" και τους μετακινεί στην χώρα μας. Ολα τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι διωκτικές αρχές δείχνουν αν είναι κορίτσια 15-17 ετών που γεννούν παιδιά κατά παραγγελία, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών τα συγκεκριμένα παιδιά πωλούνται από 14-18 χιλιάδες ευρώ. Πάντως, το τελευταίο διάστημα οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση από την Αθήνα είχαν συλλέξει αρκετά στοιχεία από την κίνηση των βουλγαρικής καταγωγής ζευγαριών στο νοσοκομείο της Λαμίας, γεγονός το οποίο άναψε και το πράσινο φως στην εξέλιξη της υπόθεσης.ΗΜΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου