Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Ο Λαφαζάνης ρωτούσε το 2011 τον Παπακωνσταντίνου γιατί δεν τυπώνει η Ελλάδα ευρώ

lafazanisΕπανέρχεται στην επικαιρότητα, με αφορμή την δήλωση της Ρ. Μακρή, για "τύπωμα" ευρώ από την ΤτΕ το ερώτημα που είχε υποβάλλει στον τότε ΥΠΟΙΚ Γ. Παπακωνσταντίνου ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας για τον τρόπο διάσωσης της Ιρλανδίας. Διαβάστε την επερώτηση και την επίσημη απάντηση από τα πρακτικά της Βουλής.

Μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις της υποψήφιας βουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή, το φως της δημοσιότητας είδε μια ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, το 2011 στον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου για την πρωτοβουλία της Ιρλανδίας να τυπώσει από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας συνολικά 51 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα KoolNews, στις 25/01/2011 o κ. Λαφαζάνης είχε καταθέσει ερώτηση στην Βουλή με θέμα: «Δημοσιεύματα για το ενδεχόμενο “τύπωσης” στην ουσία, χρήματος από την Κεντρική Τράπεζα Ιρλανδίας για την στήριξη του ιρλανδικού τραπεζικού συστήματος». (ΕΔΩ όλη η ερώτηση)

Στην τότε ερώτησή του κατέθετε συνολικά τρία υποερωτήματα προκειμένου να ενημερωθεί για τον «μηχανισμό» τύπωσης χρήματος, το όριο το οποίο μπορεί να φτάσει αυτή η πρωτοβουλία και τον τρόπο με τον οποίο χρηματοδοτήθηκαν οι ελληνικές τράπεζες.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπακωνσταντίνου, απάντησε στην ερώτηση, 20 ήμερες αφότου είχε κατατεθεί και συγκεκριμένα στις 18/02/2011, κάνοντας σαφές πως «οι εν λόγω λειτουργίες εκτελούνται υπ΄ευθύνη των εθνικών κεντρικών τραπεζών, περιλαμβανομένης και της ιρλανδικής Κεντρικής Τράπεζας, ως μέλους του Ευρωσυστήματος, και δεν θεωρούνται ότι αποτελούν μέρος των λειτουργιών του ΕΣΚΤ». (ΕΔΩ όλη η απάντηση)
Πηγή: koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου