Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Οι πολύπλοκες διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ άφησαν εκτός ψηφοδελτίου τον Τάσο Γέραλη

Δήλωση του Τάσου Γέραλη, για την μη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευβοία. Ευχαριστεί την ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ:

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ από την ίδρυσή της ανέλαβε τις ιστορικές της ευθύνες και με όρους πολιτικής και κομματικής αυτονομίας, εργάζεται συνεχώς για την δημιουργία του μεγάλου προοδευτικού μετώπου ανατροπής.
Ενός Μετώπου  που θα  κάνει ορατές και αξιόπιστες τις διαχωριστικές γραμμές, ανάμεσα στην ακολουθούμενη και την εναλλακτική στρατηγική, ανάμεσα στη νεοφιλελεύθερη-δεξιά πρόταση και σε μια πραγματικά προοδευτική, αριστερή πρόταση εξόδου από τη κρίση και θα καθορίζει, με πολυεπίπεδη δράση, την πορεία ανάκτησης της εθνικής μας αξιοπρέπειας, ανεξαρτησίας και κυριαρχίας.

Η υλοποίηση αυτού του στρατηγικού στόχου απαιτεί από όλους ισχυρή θέληση συμμετοχής και αυτοελέγχου,  προκειμένου να ξεπεραστεί  κάθε εμπόδιο, υποκειμενικό η αντικειμενικό και θα κτίζει σχέσεις αμοιβαιότητας και εμπιστοσύνης μεταξύ των φορέων- στελεχών και αγωνιστών που συναποτελούν το Μέτωπο. Εμπιστοσύνης απαραίτητης  για την αναβάθμιση  της  συλλογικής Δράσης και την ενίσχυση των  αγώνων του Λαού   στη  δύσκολη πορεία της απεμπλοκής από το «μνημονιακό μονόδρομο», της σύγκρουσης με  τα κατεστημένα συμφέροντα και  της οικοδόμησης της Παραγωγική , Κοινωνικά Δίκαιης και Εθνικά Υπερήφανης Ελλάδας.
Η πρόταση της Κοινωνικής Συμφωνίας για συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό της Εύβοιας, ήταν αποτέλεσμα αυτών των επίλογων και  έγινε στα πλαίσια της υλοποίησης συμφωνιών για την προώθηση στη πράξη  της  συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων.   
Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατή η συμμέτοχή μου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια αφού η  πολυπλοκότητα των διαδικασιών  που εφάρμοσε ο  ΣΥΡΙΖΑ στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων του, ανάγκασε την Κοινωνική Συμφωνία, με απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου της, να αποσύρει τις προτάσεις  της για συμμετοχή στελεχών της στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ σε πολλές περιφέρειες της χώρας.
Παρά την δυσμενή αυτή εξέλιξη,  αισθάνομαι την ειλικρινή ανάγκη να ευχαριστήσω τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια που με  περιέβαλλαν με εμπιστοσύνη και με συμπεριέλαβαν (χωρίς να προβλέπεται από την συμφωνία μας) στα 16 άτομα που πρότειναν   στα κεντρικά όργανά του κόμματος τους.
Ως μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Κοινωνικής Συμφωνίας συν-στρατεύομαι με όλες τις δυνάμεις μου στο κοινό αγώνα για την δημιουργία ενός νέου προοδευτικού συνασπισμού εξουσίας, που θα χαράξει έναν ρεαλιστικό και φιλολαϊκό οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση και θα οδηγήσει  στη δημοκρατική ανασυγκρότηση της χώρας.

Τάσος Γέραλης 
Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου
Κοινωνικής Συμφωνίας 
Υπεύθυνος Τομέα Επικοινωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου