Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ του Γ. ΜΑΡΙΝΟΥ ΚΑΙ Β. ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ, στην ΙΣΤΙΑΙΑ.



Την Τετάρτη, 14 Γενάρη, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής το Γιώργο Μαρίνο και την Βαγγελιώ Παπασταθοπούλου περιόδευσε στην Ιστιαία και επισκέφτηκε τους εργαζόμενους του Δήμου και το Κέντρο Υγείας. 
Σχετικά με το Κέντρο Υγείας οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ καταδίκασαν  για άλλη μια φορά την πολιτική των κυβερνήσεων της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ , την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει οδηγήσει στην υποχρηματοδότηση της υγείας , στις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό , νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Συγκεκριμένα,  καταδίκασαν την χειροτέρευση της κατάστασης στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, τις διαλυτικές ελλείψεις  που προσπαθεί να καλύψει το προσωπικό με αυτοθυσία, την έλλειψη ακόμα και οξυγόνου.
Ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για τις συστηματικές παρεμβάσεις του ΚΚΕ , στην βουλή και στο αρμόδιο υπουργείο και τόνισαν την αναγκαιότητα της ισχυροποίησης του ΚΚΕ στις εκλογές γιατί πρωταγωνιστεί στην πάλη για κάθε λαϊκό πρόβλημα, προβάλλει και διεκδικεί το στόχο για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία με άμεση κάλυψη όλων  των ελλείψεων , παλεύει με κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών σε αντίθεση με τα άλλα  κόμματα του κεφαλαίου , σε αντίθεση με την Ν.Δ και το ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθούν να ρίξουν την απαιτητικότητα των εργαζομένων και να πετάξουν ψίχουλα για να τους κλείσουν το στόμα.   

Το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή το Γιώργο Μαρίνο μέλος του Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ και υποψήφιο βουλευτή.
Ο Γιώργος Μαρίνος στην ομιλία του μεταξύ των άλλων ανέφερε:
Την επόμενη μέρα όποια κυβέρνηση κι αν σχηματιστεί με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ η τη Ν.Δ  θα εφαρμόσει αντιλαϊκή πολιτική, θα συνεχιστούν τα βάσανα του λαού.
Αυτή είναι η πραγματικότητα . Θα είναι εδώ η Ε.Ε και οι αντιλαϊκές της αποφάσεις , τα μνημόνια διαρκείας , τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν επιβάλλει οι κυβερνήσεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ , το κεφάλαιο που επιτίθεται οργανωμένα κατά των εργατικών , λαϊκών δικαιωμάτων.
Γι’ αυτό :
 «ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ο λαός μας ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ! ΔΥΝΑΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ,  ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Δυνατό ΚΚΕ,  για να αναγεννηθεί το εργατικό - λαϊκό κίνημα, να συγκροτηθεί και να δυναμώσει η κοινωνική λαϊκή συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό. Για να βάλλουμε γερές βάσεις , να ανοίξουμε το δρόμο για την εργατική –λαϊκή εξουσία και  διακυβέρνηση που θα προωθήσει τη μοναδική λύση υπέρ του λαού, τη μονομερή  διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, για τη λαϊκή ευημερία.  
Δυνατό ΚΚΕ, για να μην περάσει η εξαπάτηση του λαού , να μην εγκλωβιστεί στη μία ή την άλλη αντιλαϊκή κυβερνητική λύση ,στη μια η την άλλη διαχειριστική εκδοχή που υπηρετεί τα μονοπώλια , να  συγκροτηθεί μια ισχυρή εργατική , λαϊκή αντιπολίτευση.
Να  οργανωθεί η λαϊκή αντίσταση για να παρεμποδιστούν τα αντιλαϊκά μέτρα, να καταργηθούν οι  εφαρμοστικοί νόμοι, να δεχθεί πλήγμα ο εργασιακός μεσαίωνας, να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, να δυναμώσει ο αγώνας  για το δίκιο των εργατοϋπαλλήλων, τα δικαιώματα των νέων, των γυναικών, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, για να ανακτηθούν οι απώλειες από την κρίση κι αυτό θα το δει ο λαός στην πράξη , η επιλογή του θα δικαιωθεί.
Δυνατό ΚΚΕ, γιατί παλεύει ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και πολέμους που γίνονται ή προετοιμάζονται για τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Υπερασπίζεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ενάντια σε όσους κοροϊδεύουν ότι αυτοί οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί θα προστατεύσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα, την ειρήνη και την ασφάλεια για το λαό.
Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, εξαπατούν το λαό, υποσχόμενοι το ίδιο πράγμα: Οτι, αν πάρει μπροστά η καπιταλιστική οικονομία, θα ωφεληθεί ο λαός. Λένε για άλλη μια φορά ψέματα.
Η όποια καπιταλιστική ανάκαμψη θα πατήσει πάνω στα ερείπια των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, δε θα δώσει αξιοπρεπή δουλειά στα εκατομμύρια ανέργους, η ανεργία θα συνεχιστεί (…)
Το ΚΚΕ έχει καθαρές θέσεις , ούτε στήριξη , ούτε ανοχή σε κυβέρνηση με αντιλαϊκή πολιτική και είναι φανερό πως ανοχή ζητάει ο ένοχος. Αυτός που έχει λερωμένη τη φωλιά του και ετοιμάζει αντιλαϊκά μέτρα. Αυτό ισχύει και για το ΣΥΡΙΖΑ.
Το γνωρίζεται καλύτερα.  Η παγίδα του «μικρότερου κακού» στήνεται  κάθε φορά με τέχνη και μαεστρία για να ψαρεύουν τα αντιλαϊκά κόμματα σε θολά νερά  για να εγκλωβίζουν την αγανάκτηση που προκαλούσε η πολιτική τους κι αυτό  έκανε μεγάλη ζημιά , αποδείχθηκε καταστροφικό, διαιώνισε την  εναλλαγή κυβερνήσεων που η πολιτική τους προωθεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και τις κατευθύνσεις της Ε.Ε.
Πότε να φύγει η Ν.Δ και να’ ρθει το ΠΑΣΟΚ , πότε να φύγει το ΠΑΣΟΚ και να’ ρθει η Ν.Δ  χάθηκε πολύτιμος χρόνος κι αυτοί τα βρήκαν πήγαν μαζί κατά του λαού. 
Κάθε υποτίμηση αυτής της πείρας και εγκλωβισμός στο νέο δικομματικό παιχνίδι Ν.Δ –ΣΥΡΙΖΑ είναι κίνδυνος –θάνατος για τα λαϊκά συμφέροντα.    
Η ζημιά που θα γίνει θα είναι πολύ μεγάλη θα χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος. 
Για το λαό, αυτό που μετράει είναι να υπάρχει δυνατό ΚΚΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου