Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Επίσκεψη του Συμεών Κεδίκογλου στα Γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας



Τα Γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας  επισκέφθηκε  το απόγευμα της Κυριακής (8 Σεπτεμβρίου) ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κύριος Συμεών Κεδίκογλου, κατά της διάρκεια της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης.

Τον Υφυπουργό υποδέχθηκαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, κύριος Γεώργιος Δ. Καρατάσιος, τα στελέχη διοίκησης, επιστημονικής και παιδαγωγικής καθοδήγησης της Περιφερειακής Διεύθυνσης, καθώς επίσης οι Διευθυντές Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.
Απευθυνόμενος στα στελέχη της Κεντρικής Μακεδονίας ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στην τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλει το Υπουργείο προκειμένου να προστατέψει τους ανθρώπους της παιδείας. «Η παιδεία» είπε ο κ. Υφυπουργός «δεν είναι ο οποιοσδήποτε τομέας. Στα θέματα της παιδείας πρέπει να μιλάμε συνθετικά και να αφήνουμε τις σκοπιμότητες. Εάν τα βιβλία θα περιμένουν τους μαθητές στα θρανία τους, εάν οι καθηγητές βρίσκονται στη θέση τους, αργά ή γρήγορα όσοι κινούνται με σκοπιμότητες θα βρεθούν εκτεθειμένοι. Στους μήνες που προηγήθηκαν αντιμετωπίσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Πρέπει, όμως, να είμαστε ευχαριστημένοι. Το σημαντικό είναι ότι τα σχολεία θα ανοίξουν ομαλά». Ο κ. Κεδίκογλου ολοκλήρωσε την παρέμβασή του, διαβεβαιώνοντας τους παριστάμενους ότι  «οι πόρτες μου είναι πάντα ανοιχτές».  Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Υφυπουργός και στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επισημαίνοντας τις καινοτομίες της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
Από την πλευρά του ο κ. Περιφερειακός αναφέρθηκε στην εντατική περίοδο προετοιμασίας που προηγήθηκε κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, με στόχο τη διευθέτηση όλων των αναγκαίων λειτουργικών ζητημάτων, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. «Είμαστε ικανοποιημένοι», είπε ο κ. Καρατάσιος, «πρώτον, γιατί οι απροσδόκητες υπηρεσιακές μεταβολές αρκετών συναδέλφων μας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τακτοποιήθηκαν  γρήγορα και αποτελεσματικά προς όφελος τόσο της υπηρεσίας, όσο και των ιδίων και των οικογενειών τους. Κατά δεύτερον, έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε τα  σχολεία μας να ανοίξουν με τους εκπαιδευτικούς στις τάξεις τους και τα βιβλία στα θρανία των μαθητών μας. Φυσικά, υπάρχουν πάντα λειτουργικές ανάγκες που οφείλονται στο ευμετάβλητο των δεδομένων. Ευελπιστούμε, όμως,  ότι στο πνεύμα της εντατικής προετοιμασίας και της καλής συνεργασίας τόσο με την Κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου μας, όσο και μεταξύ μας, θα ρυθμιστούν με αποτελεσματικό τρόπο. Επαγρυπνούμε με υψηλό αίσθημα καθήκοντος, παιδαγωγικής και διοικητικής ευθύνης».
Ακολούθησε ενημέρωση και άτυπη συνεργασία του Υφυπουργού με τα στελέχη εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου