Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Το Μαξίμου χάνει το παιχνίδι με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

 Στην κυβέρνηση πλέον δεν μπορούν να μιλήσουν με σιγουριά για τους βουλευτές που απειλούν να τινάξουν στον αέρα την ψηφοφορία του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος
Ορατός όσο ποτέ άλλοτε για την κυβέρνηση είναι ο κίνδυνος οι βουλευτές του κόμματος να μην ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Παρά την τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών και την προσωρινή αλλαγή στάσης συγκεκριμένων στελεχών που ανήκουν στο… άρμα του, πλέον «ξεπηδούν» βουλευτές που μετά τον ανασχηματισμό δεν αξιοποιήθηκαν και σηκώνουν μπαϊράκια βάζοντας ωστόσο το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από όλα. 
Και το χειρότερο για τον Γιώργο Παπανδρέου, είναι πως το Μέγαρο Μαξίμου, αδυνατεί να επικοινωνήσει με τους «αντιεξουσιαστές» βουλευτές που απειλούν να τινάξουν στον αέρα την ψηφοφορία στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Έτσι, κανείς δεν γνωρίζει εάν οι Αλέξανδρος Αθανασιάδης και Θωμάς Ρομπόπουλος θα είναι οι μόνοι που θα πουν ένα μεγάλο ΟΧΙ στον πρωθυπουργό, παρά το γεγονός πως πριν από μερικές ημέρες του έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης. ( Χρύσα Αράπογλου, Κουρουπλής ο οποιίος δήλωσε σήμερα στο ραδιο του σκαϊ ότι δεν θα ψηφίσει αν δεν υπάρξουν δίκαια μέτρα, ενώ άγνωστο είναι τι θα κάνει η Β. Παπανδρέου είναι οι βουλευτές που θα κρίνουν αν θα πάμε για εκλογές μέσα στο καλοκαίρι ή όχι)
Ο Γιώργος Παπανδρέου, προσπάθησε και χθες να στείλει ένα νέο μήνυμα προς τους βουλευτές, ωστόσο φαίνεται πως το «παιχνίδι» δείχνει χαμένο για το Μέγαρο Μαξίμου, κάτι που έχει καταλάβει ο πρωθυπουργός, όταν ζήτησε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να βάλει… πλάτη και να επιδιώξει συναντήσεις με «επικίνδυνα» στελέχη. Ήδη ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε με τη Βάσω Παπανδρέου.
Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός επισήμανε χθες πως «…όλοι στην Ελλάδα αναγνωρίζουμε την κρισιμότητα της στιγμής. Και δεν είναι μόνο μια κρίσιμη καμπή για την Ελλάδα, ενόψει της πέμπτης δόσης - και όχι μόνον - αλλά και μιας πίεσης που υπάρχει διεθνώς γύρω από τις αγορές, καθώς υπάρχουν και πολλά σενάρια, που συζητούν το τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα και τι δεν πρέπει να κάνει. Και εμείς, θέλουμε ακριβώς να διασφαλίσουμε μια πορεία - όπως το κάναμε, τους τελευταίους 20 μήνες – που αποφεύγει τη χρεοκοπία, που αποφεύγει μια πολύ δυσμενή και καταστροφική, θα έλεγα, εξέλιξη. 
Αυτή η ωριμότητα, πιστεύω, είναι εκείνη που παρέχει τη δική μου εμπιστοσύνη στην κρίση των βουλευτών, ώστε πράγματι να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτό τον δύσκολο κάβο, αυτή τη δύσκολη καμπή, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε ένα πολύ δύσκολο, αλλά ευεργετικό για τη χώρα έργο αλλαγών, προκειμένου να μην έχουμε αυτά τα βαρίδια στο λαιμό του Ελληνικού λαού».
Με αυτή τη δήλωση, φαίνεται ξεκάθαρα πως ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος με την Κοινοβουλευτική Ομάδα, την αγωνία του μάλιστα την… μοιράζεται με συγκεκριμένους συνεργάτες του που συνεχώς είναι δίπλα του. Άλλωστε, γνωρίζει όσο κανείς άλλος πως εφόσον υπάρξουν «διαρροές», η κυβέρνηση θα έχει τραυματιστεί. Και σύμφωνα με πληροφορίες  ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από όλους τους βουλευτές να ψηφίσουν ΝΑΙ στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό νόμο.
Και αν υπάρξουν κάποιοι που θα το καταψηφίσουν και ο αριθμός… αγγίξει το 150 (δηλαδή να περάσει το Σχέδιο), τότε αυτομάτως θα πάει σε εκλογές, κάτι που το ξέρουν και οι υπουργοί…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου