Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ Η Υγεία του Λαού δεν είναι εμπόρευμα να αντιμετωπίζεται με Δημοσιονομικούς όρους

Οι μεθοδευμένες επιθέσεις που δέχεται το δημόσιο σύστημα υγείας από τις νεοφιλελεύθερες αντικοινωνικές πολιτικές που εφαρμόζει η μνημονιακή  δικομματική συγκυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Προκειμένου να ανταπεξέλθει στις μνημονιακές της υποχρεώσεις για μείωση του κόστους στο χώρο της υγείας από 10,5% του ΑΕΠ σε 6%, συνεχίζει την ανάλγητη πολιτική της, υλοποιώντας τον σχεδιασμό της για κλείσιμο δεκάδων νοσοκομείων μέσω των συγχωνεύσεων και των νέων οργανογραμμάτων που ήδη εφαρμόζονται σε αρκετά νοσοκομεία. Η επιβεβαίωση έρχεται δια στόματος του Υπ. Υγείας  για τα πρώτα νοσοκομεία που μπαίνουν στο πρόγραμμα συγχωνεύσεων- καταργήσεων, ανάμεσά τους και  αυτών της Κύμης και Καρύστου που σχεδιάζεται   να μετατραπούν σε Κέντρα Υγείας.

Ο κ. Γεωργιάδης, Υπουργός,   παρά τις κενές υποσχέσεις ότι ο χώρος της υγείας δεν θα πειραχτεί, είναι αποφασισμένος – κατά δήλωσή του- να υλοποιήσει πιστά τις μνημονιακές κυβερνητικές δεσμεύσεις στον τομέα του και να ολοκληρώσει χωρίς κανένα ενδοιασμό και με μεγάλη ευχαρίστηση, την πλήρη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Το λουκέτο σε νοσοκομεία και μονάδες του ΕΟΠΥΥ, οι χιλιάδες διαθεσιμότητες που ανοίγουν ουσιαστικά και το δρόμο για απολύσεις, είναι η μόνη πραγματικότητα που θα αποβεί ολέθρια για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και θα οδηγήσει σε ένα εξαθλιωμένο σύστημα υγείας.
Είναι αδήριτη  ανάγκη  να δοθεί ένα τέλος στις εγκληματικές πολιτικές της συγκυβέρνησης. Η υγεία δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν  «περιττό δημοσιονομικό βάρος» που θα παραδοθεί σαν ένα ακόμα φιλέτο στον ιδιωτικό τομέα. Οι γέροντες, οι ανήμποροι, οι ασθενείς , οι κάτοικοι απομακρυσμένων δυσπρόσιτων και με κακό οδικό δίκτυο περιοχών και αυτοί της Νησιωτικής Σκύρου,   δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως περιττό έξοδο του κρατικού προϋπολογισμού  και εν δυνάμει «μελλοθάνατοι». Περιοχές με βαριά ιστορική παράδοση που έχουν δημιουργήσει «διεθνές όνομα και ενδιαφέρον» σαν την γενέτειρα του γιατρού Παπανικολάου Κύμη με το ομώνυμο Μουσείο, το Ινστιτούτο και την φιλοξενία του θεσμού των Διεθνών  Ιατρικών Συνεδρίων  δεν μπορεί να απαξιώνονται.
Μόνη διέξοδος για να ανατραπούν τα αντιλαϊκά σχέδια τους είναι ο συντονισμένος αγώνας των εργαζομένων στην υγεία μαζί με το σύνολο του ελληνικού λαού. Μόνο η  συσπείρωση και η αντίσταση της κοινωνίας θα βάλει τέλος στην καταστροφή που επιδίδονται οι ακραιφνείς θιασώτες των μνημονιακών πολιτικών! Η επαγρύπνηση. Ο συνεχής και σταθερός αγώνας σαν την μεγαλειώδη πρόσφατη κινητοποίηση του Κουμιώτικου λαού. Το γύρισμα της πλάτης στους δημαγωγούς πολιτικάντηδες, Υπουργούς –Βουλευτές και λοιπούς παρατρεχάμενους,   σημερινούς εφησυχαστές αλλά   και υπαίτιους της σημερινής κατάστασης,  είναι ένα αποφασιστικό βήμα για να μπει ένα φρένο στα λουκέτα και στις απολύσεις στον χώρο της υγείας. Η ενίσχυση των δυνάμεων της Αριστεράς  είναι το προαπαιτούμενο της ανατροπής των σημερινών αδιέξοδων και του ανοίγματος ενός καινούριου δρόμου που θα μας οδηγήσει στην ανόρθωση και σε ένα φωτεινότερο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου