Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

10 λόγοι για τους οποιους το 6,8% της Χρυσής Αυγής είναι υψηλό ποσοστό

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά το φονικό στο Κερατσίνι την οποία παρουσίασε το Newsit, έδειξε μια σαφή κάμψη των ποσοστών της Χρυσής Αυγής. Το 6,8% είναι χαμηλό σε σχέση με τις προσδοκίες που οι χρυσαυγίτες είχαν δημιουργήσει στους οπαδούς τους θεωρώντας το διψήφιο εκλογικό ποσοστό κάτι παραπάνω από βέβαιο.

Αν χρειάστηκε η θυσία ενός νέου ανθρώπου για να “κρατήσουμε” την οργάνωση της ΧΑ στο 6,8% ,τότε τα πράγματα είναι πολύ ανησυχητικά. Κι αυτό γιατί υπήρχαν και υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι που θα έπρεπε να είχαν “εξαφανίσει” την ΧΑ, αν υποθέσουμε ότι οι ψήφοι που πήρε ήταν από οργή.
Ποιοι είναι αυτοί;
•η ΧΑ με την συμπεριφορά της έδειξε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα πρότυπα που θέλουμε τουλάχιστον να πιστεύουμε ότι έχει ο Έλληνας.
•δεν ανέλαβε ποτέ την ευθύνη των πράξεών της ψάχνοντας πάντα για φθηνές δικαιολογίες που τελικά κατέληξαν στην εξής μία που μονότονα επαναλάμβαναν: “μας συκοφαντούν”.
•είτε επρόκειτο για χαστούκια εναντίον βουλευτών ,είτε για βίαιες συμπεριφορές πάντα η αγωνία τους ήταν πως θα βρουν τρόπο να πουν “δεν φταίγαμε εμείς ,φταίνε οι άλλοι”.
•πολιτική πρόταση; Αναζητείται. Το “κλείνουμε τα σύνορα με τους καταδρομείς και λύνουμε το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης” για παράδειγμα είναι για γέλια. Το “εκμεταλευόμαστε τον ορυκτό μας πλούτο μόνοι μας και λύνουμε τα προβλήματά μας” είναι μια πρόταση 20ετίας και βάλε! Και δεν έχουμε τόσο χρόνο για να σηκώσουμε κεφάλι.
•η βία; Δεν υπήρχε διάκριση. Χτυπάμε και γυναίκες αλλά πάλι “δεν φταίμε εμείς, μας προκάλεσαν”. Επιχείρημα που δεν ακούγεται πια ούτε από κατηγορούμενους για βιασμό ,γιατί είναι βέβαιο ότι θα τους οδηγήσει σε καταδίκη. Επιπλέον ποτέ δεν βαράμε μόνοι, πάντα σε ομάδες. Είναι πιο ασφαλές.
•οι προεκλογικές προσδοκίες για τις οποίες πολλοί “οργισμένοι” συμπολίτες μας τους έστειλαν στη Βουλή; Να “ρίξουν καρπαζιές στους 300” και να κάνουν το κοινοβούλιο άνω κάτω. Για το πρώτο τη πλήρωσε μόνο η Κανέλη που είχε το σθένος να σηκώσει ανάστημα στη βία . Για το δεύτερο; Έκαναν άνω κάτω τη Βουλή αλλά με ένα τρόπο μάλλον γραφικό και αναποτελεσματικό. Σίγουρα έβγαλαν πολλούς απ΄ αυτούς που υποτίθεται θα …καρπάζωναν, από δύσκολη θέση, αφού σε κρίσιμες στιγμές της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας οι χρυσαυγίτες έδιναν ένα σώου τσαμπουκά στρέφοντας εκεί τη προσοχή της κοινής γνώμης.
•η “στρατιωτική πειθαρχία” και οι “παρελάσεις” με παντελόνια παραλλαγής και άρβυλα σε συνοικίες λαϊκές όπως η Νίκαια αντιμετωπίζονταν από το κόσμο είτε με φόβο είτε …με ελαφρή διάθεση. Ο Έλληνας δεν έγινε ποτέ “στρατιωτάκι”. Ήταν στρατιώτης όταν έπρεπε και όταν το χρειαζόταν η πατρίδα αφήνοντας άφωνο όλο το πλανήτη. Οι γραφικότητες με …νυχτερινά τζόγκινγκ και κάμψεις από εμφανώς αγύμναστους επίδοξους …καταδρομείς θα προκαλούσαν γέλιο αν δεν περνούσαμε τόσο άσχημες μέρες εδώ στην Ελλάδα.
•το “αίμα ,τρόφιμα και δουλειά μόνο σε Έλληνες” ,είχε πράγματι πέραση σε αρκετούς ταλαιπωρημένους από τα καραβάνια μεταναστών συμπολίτες μας. Μόνο που στο βάθος της ψυχής του ο Έλληνας είναι πάντα μετανάστης, ακόμη κι αν ο ίδιος ποτέ δεν υπήρξε. Κάποιος πρόγονος ,συγγενής υπήρξε και τελικά η βία ως λύση στο πρόβλημα των λαθρομεταναστών δεν γίνεται αποδεκτή.
•η με το έτσι θέλω επιστροφή στο παρελθόν , στο Γράμμο και στο Βίτσι μπορεί να “συγκινεί” τους πιο ηλικιωμένους που τα έζησαν. Όχι την πλειοψηφία του νέου ενεργού πληθυσμού που βλέπει το μέλλον του να καταστρέφεται και ακούει για τον Εμφύλιο που τελείωσε το 1949! Όσο για τους πιτσιρικάδες που έχουν δει τη φορεσιά της ΧΑ ως …τρέντι επιλογή ,είναι γνωστό ότι οι μοδες περνάνε εύκολα.
•και τέλος η σύνδεση της οργάνωσης με τον νεοναζισμό. Είτε πρόκειται για το παρελθόν της που ποτέ δεν αποκήρυξε ,είτε εξακολουθεί να έχει στην ιδεολογική της ατζέντα απόψεις και θέσεις της πιο απάνθρωπης “ιδεολογίας” που υπήρξε ποτέ στον πλανήτη καθιστούν τη ΧΑ οργάνωση που δεν μπορεί να έχει σχέση με τον Έλληνα ,έτσι όπως θέλουμε τουλάχιστον να τον έχουμε στο μυαλό μας.
Όλα αυτά θα έπρεπε να είχαν αναδειχθεί από τα υπόλοιπα κόμματα που τελικά φάνηκε ότι περίμεναν την αφορμή για να αντιδράσουν ουσιαστικά. Μόνο που αυτή η αφορμή στοίχισε τη ζωή ενός ανθρώπου.
Για όλους αυτούς τους λόγους ακόμη και το 6,8% της τελευταίας δημοσκόπησης ,είναι πολύ υψηλό ποσοστό για τη ΧΑ.

on alert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου