Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Success story συνέχεια. Η Βιοχάλκο από τα Οινόφυτα, μας αφήνει για το Βέλγιο!!!!


Στο φοβερά ανταγωνιστικό... Βέλγιο μετέφερε την έδρα της η γνωστή βιομηχανία αλουμινίου Βιοχάλκο εγκαταλείποντας την "Κίνα της Ευρώπης", δηλαδή την χώρα μας καθώς όπως αναφέρει με άπασα ειλικρίνεια στην ανακοίνωσή της "θα βοηθήσει τον όμιλο για να έχει αμεσότερη πρόσβαση στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων και στη δημιουργία ενός βραχίονα χρηματοοικονομικής στήριξης των θυγατρικών της εταιρειών".

Μετά την Coca-Cola λοιπόν άλλη μια μεγάλη εταιρεία αποδρά από τον κατακρεουργημένο παραγωγικό ιστό της Ελλάδας και μετακομίζει όχι στη Βουλγαρία ή κάποια άλλη χώρα των Βαλκανίων αλλά στο κέντρο της ευρωπαϊκής ηπείρου, το Βέλγιο.
Ο όμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ αποτελεί τον μεγαλύτερο όμιλο της χώρας στο χώρο της επεξεργασίας μετάλλων με ετήσιο τζίρο 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ και 7.700 εργαζόμενους, εργαζόμενοι για το μέλλον των οποίων δεν υπάρχει ουδεμία διευκρίνιση.
Η μεταφορά της έδρας προγραμματίζεται να γίνει (απαιτείται η έγκριση της γενικής συνέλευσης των μετόχων) μέσα από την απορρόφηση της εισηγμένης από θυγατρική, τη βελγική θυγατρική της εταιρίας Viochalco S.A.. οι μετοχές της οποίας θα διαπραγματεύονται στο Euronext των Βρυξελλών.
Στη συνέχεια, μάλιστα, στο κοινό εταιρικό σχήμα που θα έχει ως έδρα το Βέλγιο θα προστεθεί και η εταιρία Cofidin, η οποία κατέχει σήμερα και αυτή ποσοστό στην εισηγμένη ΒΙΟΧΑΛΚΟ.
Το πιο ξεκάθαρο συμπέρασμα από τις εξελίξεις είναι ότι οι μεγάλες εταιρείες είναι... βαλτές να αδειάζουν τον Αντώνη Σαμαρά και την αφήγηση του success story αναδεικνύοντας ένα οικονομικό περιβάλλον απόλυτης καταστροφής όπου οι θέσεις εργασίας μειώνονται σταθερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου