Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Ο Αναγνωστάκης για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών



Τοποθέτηση, ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, έκανε ο βουλευτής Εύβοιας Δημήτρης Αναγνωστάκης στην ολομέλεια της βουλής, κατά τη διάρκεια συζήτησης του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης: ¨Άσκηση Εμπορικών Δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος¨.

Αρχικά τόνισε, πως η διάθεση της κυβέρνησης για αποτελεσματική δημόσια διαβούλευση, προφανώς ήταν προσχηματική, κρίνοντας τόσο από το χρόνο της μιας εβδομάδας που διήρκησε όσο κι  από τον όγκο των συγκεντρωμένων που διαδήλωναν την ίδια στιγμή στον εξωτερικό χώρο της Βουλής.
Χαρακτήρισε θετική την προσπάθεια για κωδικοποίηση των σχετικών νόμων, που σχετίζονται με τη λειτουργία των λαϊκών αγορών, αλλά αβέβαιο το αποτέλεσμα, βασιζόμενος στο γεγονός ότι ήδη έχουν κατατεθεί τρεις νόμοι, εντός του τρέχοντος έτους, οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να επιλύσουν τα προβλήματα, που υφίστανται στην άσκηση του υπαίθριου εμπορίου και των λαϊκών αγορών.
Αναφερόμενος στον τρόπο επιλογής της θέσης εντός της αγοράς, ο βουλευτής της Εύβοιας, τόνισε πως δικαιότερο θα ήταν να εφαρμοστεί ένας μικτός τρόπος απόδοσης θέσης συνδυάζοντας τη δυνατότητα κλήρωσης με την εφαρμογή συγκεκριμένων κριτηρίων.
Συνέχισε τονίζοντας πως δεν πρέπει το παρόν νομοσχέδιο να επιβαρύνει τις σχέσεις μεταξύ πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης και με αυτό το σκεπτικό, οι άδειες θα πρέπει να παραμείνουν στη δικαιοδοσία των Δήμων.
Κλείνοντας την τοποθέτηση του, δήλωσε πως η Δημοκρατική Αριστερά θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου