Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Έκτακτη εισφορά πλοιοκτητών.

Επίκαιρη ερώτηση προς το Υπουργείο Οικονομικών, κατέθεσε ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, σχετικά με την έκτακτη φορολογία των εφοπλιστικών εταιρειών, με βάση το σύμφωνο οικιοθελούς φορολόγησης, που συμπεριελήφθη στο Νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων.

 

Είναι γνωστό ότι αναμένεται είσπραξη 400 εκ. ευρώ για το χρονικό διάστημα 2014-2016 και δυστυχώς η Κυβέρνηση ακόμα δεν έχει προχωρήσει στην εφαρμογή ηλεκτρονικού συστήματος, για την καταβολή της έκτακτης φορολογίας των εφοπλιστών. Με αυτόν τον τρόπο η Κυβέρνηση «κλείνει το μάτι» προς τους εφοπλιστές, οι οποίοι αναφέρονται πλέον στις ευεργετικές, για αυτούς, διατάξεις του Ν. 27/1975, ώστε να καταργήσουν στην πράξη την υποχρεωτικότητα που προβλέπει το προαναφερθέν σύμφωνο.


‘Έτσι, ενώ το μέσο ελληνικό νοικοκυριό βρίσκεται πλέον σε δεινή οικονομική θέση και απειλείται καθημερινά από την φτώχεια και την ανέχεια, θεωρούμε τουλάχιστον προκλητικό να αμελείται η δυνατότητα του κράτους, να εισπράξει έστω και αυτό το ελάχιστο μέρισμα από τα κέρδη δεκαετιών, που έχουν κυριολεκτικά χαριστεί στους εφοπλιστές.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου