Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Πως γράφονται τα ρήματα;


Πετύχαμε την ποιότητα στις σπουδές!
Τον περασμένο Απρίλιο, όταν η Αννα Διαμαντοπούλου κατήργησε τη βάση του 10 για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, δήλωσε:«Τέσσερα χρόνια μετά την υιοθέτηση της ρύθμισης αυτής, δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ή μελέτη που να αποδεικνύει ότι η θέσπιση της βάσης του δέκα πέτυχε στο ελάχιστο την άνοδο της ποιότητας σπουδών στο λύκειο ή τα τριτοβάθμια ιδρύματα».
Χθες λοιπόν ανακοινώθηκαν οι βάσεις από τις οποίες προκύπτει ότι αρκεί ο βαθμός 6 για την εισαγωγή σε ορισμένα ΑΕΙ! Ο αντίστοιχος μέσος όρος για τα χαμηλόβαθμα ΤΕΙ είναι 4!  Περίπου 10 με 12 χιλιάδες μελλοντικοί φοιτητές και σπουδαστές δεν κατόρθωσαν να πάρουν μέσο όρο βαθμολογίας στα μαθήματα που εξετάστηκαν ίσο ή μεγαλύτερο του δέκα. Το 16, 4 % των υποψηφίων, ποσοστό αυξημένο σε σχέση με πέρυσι, έλαβε μέσο όρο βαθμολογίας από 0-5. Η άνοδος της ποιότητας των σπουδών είναι ... πασιφανής.
Με 6 στο Πανεπιστήμιο και με 4 στο ΤΕΙ, είναι βέβαιο ότι οι αυριανοί απόφοιτοι των σχολών θα βγουν στην κοινωνία με τα χαρτιά στα χέρια και θα βρουν αμέσως δουλειά έχοντας εφοδιαστεί με πολύτιμες γνώσεις.
Είναι γεγονός ότι αυτή χώρα βαδίζει με ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ,  και σπουδαστές σε ΑΕΙ , ΤΕΙ που απλά έχουν ακούσει κάτι για το τριώνυμο f(x) = αx2 + βx +γ τώρα όσο αφορά παραγώγους, ούτε λόγος να γίνεται.
Α! και κάποιος να μάθει τα παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν σε Πανεπιστήμια  τα ρήματα γράφονται με ω και όχι με ο
Πηγή: e-mail εκπευδευτικού στο eviapost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου