Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙ, ΛΥΝΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Έχεται εντολή να λύνεται τα προβλήματα και όχι να τα καταργήται
Είναι αλήθεια ότι ζούμε σε μια χώρα της υπερβολής, της απάτης και της αρπακτής. Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, υπήρχα «υπερβολικά πολλοί τρίτεκνοι σε μια χώρα με έντονο πρόβλημα υπογεννητικότητας. Μάλιστα, στο υπουργείο έχουν διαπιστωθεί περιπτώσεις σημαντικής αύξησης των μετεγγραφομένων που προέρχονται από τρίτεκνες οικογένειες. Ενδεικτικά, στο ΕΜΠ από τις 502 αιτήσεις μετεγγραφών που έγιναν φέτος δεκτές στις επτά σχολές του ιδρύματος, οι 280 αιτήσεις ήταν φοιτητών από τρίτεκνες οικογένειες (ποσοστό 55,7%).
«Το σύστημα με τις υιοθεσίες και με τις επιμέλειες τέκνων, ακόμη και παιδιών προσφύγων δεν είναι απολύτως καθαρό», ανέφερουν το Υπουργείο και Πανεπιστημιακοί.
Αυτό όμως, είναι άλλο και ως χώρα που λειτουργοί με κανόνες και θεσμούς, δεν  παίρνεις μέτρα τύπου «πονάει χέρι κόβεις χέρι». Δεν καταργείς εν μέσω της οικονομικής κρίσης την μεταγραφή παιδιών από πραγματικά τρίτεκνες οικογένειες.
Απλά καταργείς τις μεταφραφές των περιπτώσεων "τρίτεκνων" που προέρχονται «από υιοθεσίες και επιμέλειες τέκνων». Αλήθεια  ποιών οικογενειών παιδιά θέλουν το ΕΜΠ, μήπως παιδιά «φραγκάτων» που μπορούν να πληρώσουν υιοθεσίες και επιμέλειες, ώστε τα βλαστάρια τους να σπουδάσουν στο ΕΜΠ.

Η λύση κυρία Διαμαντοπούλου είναι απλή καταργείς μεταγραφές με αυτά τα δικαιολογητικά και αφήνεις τις μεταγραφές των πραγματικών τρίτεκνων, χωρίς περιορισμούς.
Στην μια περίπτωση τα λαμόγια παίρνουν στο λαιμό τους με την πρακτική τους παιδιά  αγροτών, εργατών και υπαλλήλων, που εν μέσω οικονομικής κρίσης δεν μπορούν να σπουδάσουν μακριά από την οικογένεια τους.
Οι πρώτοι πληρώνουν γιατί θέλουν να σπουδάσουν στο ΕΜΠ και γίνονται «τεχνικά» τρίτεκνη. Οι δεύτεροι έκανα τρία παιδιά τα έφεραν μέχρι το πανεπιστήμιο χωρίς καμιά κρατική –κοινωνική βοήθεια και μια βοήθεια που τους πρόσφερε η πολιτεία την καταργήτε
ΞΑΝΑΣΚΕΨΟΥΤΟ κυρία υπουργέ, γιατί στην μια περίπτωση θα είσαι πολιτικός που καταργείς το πρόβλημα, εμείς όμως θέλουμε πολιτικούς να λύνουν προβλήματα.

1 σχόλιο:

  1. Πραγματικά πιστεύω ότι σας αξίζει ενα μπραβο, "πιάνεται" την είδηση και μας την δίνεται όπως πρέπει κανένα πανελλαδικό μέσω δεν έσωσε με αυτή την διάσταση την είδηση και πάλι μπράβο. Γιώργος Φα

    ΑπάντησηΔιαγραφή