Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Στην βουλή ο Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας που σύνταξε το ΔΝΤ σύμφωνα με καταγγελία της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

Αντιδρούν ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ. για τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας
Νομοσχέδιο με τίτλο "Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας" κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, προκειμένου να συζητηθεί με διαδικασίες κατεπείγοντος στο θερινό τμήμα της Βουλής, με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες να προβάλουν τις "ενστάσεις" τους.

Την σχετική ανακοίνωση του Προέδρου της Βουλής, Β. Μεϊμαράκη, ακολούθησαν οι διαμαρτυρίες του Π. Λαφαζάνη από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του Ν. Μαριά από τους ΑΝ.ΕΛ. οι οποίοι επεσήμαναν πως μόλις πριν από μερικές ημέρες υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, στη βάση του οποίου ήταν ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος.
"Αφού ανακοινώσατε το κλείσιμο της Ολομέλειας, σπεύδει η κυβέρνηση να εισάγει νέο φορολογικό με βάση κατεπείγουσες διαδικασίες" παρατήρησε ο Π. Λαφαζάνης. "Η μαύρη τρύπα των εσόδων αναγκάζει την κυβέρνηση να αυτοσχεδιάζει" σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Μαριάς.
"Ας μην υποτιμούμε τα θερινά τμήματα. Έχουν την ίδια ισχύ με την Ολομέλεια" απάντησε ο Β. Μεϊμαράκης. "Βεβαίως στην Ολομέλεια θα γινόταν ευρύτερη συζήτηση, αλλά το σύνηθες για το καλοκαίρι είναι να λειτουργούν τα τμήματα και η λειτουργία της Ολομέλειας είναι εξαίρεση και έγινε τα προηγούμενα χρόνια κυρίως για λόγους δικανικούς. Κατ' αρχήν κανείς μας δεν είναι ευτυχής με τις διαδικασίες κατεπείγοντος - και είμαι βέβαιος πως δεν είναι ούτε η κυβέρνηση. Πιστεύω πως η κυβέρνηση θα έχει σοβαρούς λόγους, κάτι που θα κρίνει αύριο η Επιτροπή Οικονομικών" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου