Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Απεργία των γιατρών στις 24 Ιουλίου


Απεργία αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν οι γιατροί σε όλη την χώρα, την Τετάρτη 24 Ιουλίου, για τις απολύσεις στο χώρο της υγείας, τα λουκέτα στα Νοσοκομεία και τη διάλυση του ΕΣΥ. Από κοινού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) αποφάσισαν την κήρυξη απεργίας για τις 24 του μήνα, ενάντια στις αποφάσεις της κυβέρνησης και της νέας ηγεσίας του υπουργείου υγείας.

Στην ανακοίνωση της η ΟΕΝΓΕ τονίζει πως οι 2500 διαθεσιμότητες εργαζομένων που υπηρετούν στο ΕΣΥ θα αποβούν ολέθριες για το δημόσιο σύστημα υγείας, καθώς λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες τροποποιήσεις οργανισμών στα Νοσοκομεία της χώρας, καταργήθηκαν όλες οι οργανικές θέσεις, κάτι που κάνει την ομοσπονδία να πιστεύει πως οι λεγόμενες διαθεσιμότητες είναι ουσιαστικά απολύσεις.
Η Ένωση μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η κυβέρνηση, αντί να καλύψει τα 20.000 κενά προσωπικού και τις 6000 ελλείψεις γιατρών στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας ακολουθεί τυφλά τις εντολές της τρόικας και απολύει 2.500 εργαζόμενους απόλυτα απαραίτητους για την καθημερινή λειτουργία του ΕΣΥ. Θα δούμε λοιπόν να κλείνουν κι άλλες χειρουργικές αίθουσες και κρεβάτια ΜΕΘ, να διαλύονται Τμήματα και να αποσυντίθεται το δημόσιο σύστημα υγείας, προκειμένου οι τοκογλύφοι δανειστές της χώρας να εξαγοράσουν Νοσοκομεία και υποδομές έναντι πινακίου φακής».
Τέλος, οι νοσοκομειακοί γιατροί δηλώνουν αλληλέγγυοι  και σύμμαχοι στον  αγώνα της ελληνικής κοινωνίας που απειλείται από την ανεργία, την ανέχεια, τις αρρώστιες και τον αφανισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου