Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

«Έφυγε» ο Αντώνης Καρράς

"Έφυγε" από την ζωή ο πρώην βουλευτής και ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Αντώνης Καρράς, μετά από σύντομη νοσηλεία του σε νοσοκομείο. Ο Αντώνης Καρράς, υπήρξε μια λαμπρή προσωπικότητα, η οποία έχαιρε της εκτίμησης ακόμα και των πολιτικών του αντιπάλων.


Γνωστός και ως «Άλκης» κατά την περίοδο της δικτατορίας, εντάχθηκε στο ΠΑΚ και στη συνέχεια συμμετείχε μαζί με τον Ανδρέα Παπανδρέου στην ίδρυση του ΠΑΣΟΚ. Ο Αντώνης Καρράς, υπήρξε ένας έντιμος, ανιδιοτελής αγωνιστής, υπερασπιστής των λαϊκών συμφερόντων, συμμέτοχος σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις στην Ελλάδα και την Μέση Ανατολή, ο οποίος δε δίσταζε να πει ελεύθερα τη γνώμη του με οποιοδήποτε κόστος. Υπήρξε πιστός μέχρι το τέλος στις ιδέες του, τις αρχές και τα ιδανικά του, θεωρώντας ότι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του είναι πάνω από όλα.

Ήταν από την αρχή εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και ήταν από τους ιδρυτές του βιβλιοπωλείου ΑΙΧΜΗ του Κινήματος, το οποίο διακινούσε όλα τα προοδευτικά βιβλία, περιλαμβανομένων εκείνων των εκδόσεων «Σύγχρονη Εποχή».
Ήταν ανοιχτός στα νέα ιδεολογικά ρεύματα και αγκάλιασε τη νέα γενιά όσο λίγοι, προσβλέποντας σε αυτήν, να οδηγήσει τη χώρα και τους Έλληνες σε ένα καλύτερο μέλλον.
Υπήρξε επίσης, για πολλά χρόνια, Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Α΄Αθήνας του ΠΑΣΟΚ, της κορυφαίας Νομαρχιακής Οργάνωσης του Κινήματος.
Έχαιρε της μεγάλης εκτίμησης όλων των αγνών ανθρώπων της δημοκρατικής παράταξης.

Συλλυπητήριο μήνυμα μετέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ με σχετική ανακοίνωση της Κ.Ε του κόμματος λέγοντας ότι «Αποχαιρετούμε τον Αντώνη της αντιδικτατορικής αντίστασης, των δημοκρατικών και κοινωνικών αγώνων της μεταπολίτευσης, τον αγωνιστή με τις κοινωνικές ευαισθησίες. Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του και τους συντρόφους του».
 
Συλλυπητήριο μήνυμα έβγαλε το ΠΑΣΟΚ, η Λούκα Κατσέλη, η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ και η ΔΗΜΑΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου