Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Πρωτοποριακό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας για την υγεία των παιδιών σε όλα της σχολεία της Ελλάδας



Το Ε.Υ.ΖΗ.Ν. είναι πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που στοχεύει στη διασφάλιση της υγιούς ανάπτυξης των παιδιών και των εφήβων μέσα από την υιοθέτηση ισορροπημένων συνηθειών διατροφής και σωματικής δραστηριότητας. Συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους μαθητές των Νηπιαγωγείων,
Δημοτικών, Γυμνασίων και φέτος και Λυκείων της χώρας και καταγράφει και αξιολογεί τον ρυθμό ανάπτυξης, τις διατροφικές συνήθειες, τη σωματική δραστηριότητα και το επίπεδο της φυσικής τους κατάστασης. Ταυτόχρονα, το Ε.Υ.ΖΗ.Ν., μέσα από παράλληλες ενέργειες, παρέχει διαρκή συμβουλευτική ενημέρωση και εκπαίδευση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Παράλληλα, λειτουργεί ανανεωμένος δικτυακός τόπος του ΕΥΖΗΝ (http://eyzin.minedu.gov.gr), στον οποίο μπορούν να βρουν :
-Οι γονείς χρήσιμες και επίκαιρες συμβουλές για την ανάπτυξη και τη σωστή διατροφή των παιδιών
- Οι εκπαιδευτικοί υλικό για προγράμματα αγωγής υγείας αλλά και ενημέρωση για θέματα που αφορούν στην υγεία των μαθητών
- Και τα παιδιά και οι έφηβοι πληροφορίες και ερωτήματα που τους απασχολούν σχετικά με τη διατροφή και την άσκηση μέσα από κουίζ και παιχνίδια.
Σε μια εποχή που η ελληνική οικογένεια αντιμετωπίζει αυξημένες οικονομικές δυσκολίες και δεν υπάρχει για τη μεγάλη πλειοψηφία η δυνατότητα να απευθυνθεί στις υπηρεσίες των ειδικών για προβλήματα, όπως η παιδική παχυσαρκία, το υπουργείο παράσχει μέσω αυτού του προγράμματος τα «εργαλεία», τις πληροφορίες και χρήσιμες συμβουλές για την υιοθέτηση ισορροπημένων συνηθειών διατροφής και σωματικής δραστηριότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου