Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Το ΔΝΤ αποδέχτηκε το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για ομαδοποίηση των δόσεων

Αίτημα για σύμπτυξη των δόσεων του ΔΝΤ καταθέτει η κυβέρνηση - Το ΔΝΤ έκανε δεκτό το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για εφάπαξ πληρωμή όλων των δόσεων του Ιουνίου στις 30 του μηνός.

Με αποστολέα την Τράπεζα της Ελλάδας, η κυβέρνηση απέστειλε σύμφωνα με πληροφορίες, αίτημα να συγχωνευτούν σε μια οι δόσεις που πρέπει να καταβάλλει η ελληνική πλευρά προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μέσα στον Ιούνιο.
Το Μέγαρο Μαξίμου, επιβεβαιώνει τη σχετική πληροφορία ενώ επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται εντός ολίγου. Υπενθυμίζεται ότι μέσα στον Ιούνιο, πρέπει να πληρωθούν:
  • 298 εκατομμύρια ευρώ αύριο 05/06
  • 336 εκατομμύρια ευρώ στις 12/06
  • 560 εκατομμύρια ευρώ στις 16/06 και
  • 336 εκατομμύρια ευρώ στις 19/06
Το συνολικό ύψος ανέρχεται στα 1,53 δισεκατομμύρια ευρώ.
Δεκτό το αίτημα
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έδειξε ευελιξία και αποδέχθηκε το ελληνικό αίτημα για μη πληρωμή της σημερινής δόσης και αποπληρωμή του συνόλου των δόσεων προς το Ταμείο την τελευταία μέρα του μήνα, ώστε μέχρι τότε η Ελλάδα να έχει φτάσει σε κάποια συμφωνία με τους δανειστές, η οποία θα της επιτρέψει να αναπνεύσει οικονομικά
. Οι δόσεις του Ιουνίου είναι αυτή της Παρασκευής, 5 Ιουνίου, ύψους 300 εκατ. ευρώ, της Παρασκευής, 12 Ιουνίου, ύψους περίπου 350 εκατ. ευρώ, της 16ης (περίπου 560 εκατ. ευρώ) και της 19ης (350 εκατ. ευρώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου