Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Γ.Παπανδρέου λησμόνησε πως κυβερνά, λέει η ΝΔ για την ομιλία του πρωθυπουργού

«Ο κ. Παπανδρέου, σε μια ανιαρή πραγματεία, που διάβασε σήμερα, μπροστά σε ένα παγωμένο ακροατήριο, λησμόνησε πως κυβερνά, εδώ και 2 χρόνια, την Ελλάδα» σχολίασε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης την ομιλία του πρωθυπουργού στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ.

«Σε τόσο κρίσιμες ώρες, ο κ. Παπανδρέου, δυστυχώς, ζει σε άλλη πλανητική διάσταση, χωρίς να έχει καμία σχέση με την ελληνική πραγματικότητα» πρόσθεσε ο κ. Μιχελάκης.
«Τα λαϊκά στρώματα που πίστεψαν ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν διαφορετικό από τη ΝΔ, πρέπει να κατανοήσουν ότι η άγρια πολιτική του κατά του λαού, δεν οφείλεται στο ότι δεν εφαρμόζει τις εξαγγελίες και το πρόγραμμά του αλλά στο ότι τις εφαρμόζει. Το ΠΑΣΟΚ, όπως και η ΝΔ υπηρετούν ψυχή τε και σώματι τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, τον καπιταλισμό που γεννά κρίση, φτώχεια, πολέμους. Γι' αυτό γίνονται διαρκώς χειρότερα για το λαό» σχολίασε το ΚΚΕ.

«Κάποτε μέσα στο ΠΑΣΟΚ φώναζαν, 'σήκω Ανδρέα να τους δεις'. Είναι εύκολο να φανταστεί κανείς, ποια απογοήτευση θα αισθανόταν σήμερα ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ από τους κληρονόμους του» ήταν το σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΛΑΟΣ.

«Δείγμα της πιο αλαζονικής και δεξιάς κυβέρνησης στη μεταπολίτευση, που έχει το θράσος μετά από όλα τα μέτρα κατεδάφισης της κοινωνίας να μιλά για ανάπτυξη, εργασία, και δημοκρατία, κατηγορώντας την αριστερά για δογματισμό» χαρακτήρισε την ομιλία του κ. Παπανδρέου ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο λαός, στις πλατείες και στους δρόμους, με σταθμό τη διαδήλωση στη ΔΕΘ, θα δείξει στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνησή του ότι τα παραμύθια τελείωσαν» πρόσθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά της, η Δημοκρατική Αριστερά εκτιμά ότι η ομιλία του πρωθυπουργού θα μπορούσε να είχε γίνει το 2005, το 2006, το 2007. Όχι το 2011 και σίγουρα όχι στην Ελλάδα της φτώχειας, της ανεργίας, της ύφεσης.

Αμφισβητεί δε ότι η κυβέρνηση κάνει αυτό που πρέπει για την έξοδο της χώρας από την κρίση: «Όλοι οι δείκτες μαρτυρούν δραματικά το αντίθετο. Ότι με την πολιτική τους σπρώχνουν τη χώρα στη χρεοκοπία και την κοινωνία στο περιθώριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου