Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Χυτήρης: «Δεν ξέρω αν αύριο θα υπάρχει ΠΑΣΟΚ…»...


«Εγώ δεν ξέρω αν το ΠΑΣΟΚ θα υπάρχει και αύριο με την έννοια που υπήρχε όταν δημιουργήθηκε» ανέφερε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Τηλέμαχος Χυτήρης, ανήμερα των 37ων γενεθλίων του κόμματος.

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, σε δηλώσεις του στο
ραδιόφωνο του ΑΝΤ1,
δεν απέκλεισε ακόμη και αλλαγή του ονόματος του κόμματος, ενώ υποστήριξε πως σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και αν κάποιος επιλέξει να διατηρήσει ένα όνομα «δεν θα είναι πρωταγωνιστής όπως ήταν μια φορά».

«Εγώ δεν ξέρω αν το ΠΑΣΟΚ θα υπάρχει και αύριο με την έννοια που υπήρχε όταν δημιουργήθηκε και όπως έδρασε τα πρώτα του χρόνια γιατί έχουν αλλάξει τα πράγματα. Σήμερα δεν υπάρχει η Ένωση Κέντρου όπως υπήρχε παλιά, σήμερα δεν υπάρχει η ΕΡΕ όπως υπήρχε παλιά, και την είχε κάνει ο Κ. Καραμανλής, αύριο μεθαύριο δεν ξέρω αν θα υπάρχει ΝΔ, τα κόμματα δηλαδή που υπάρχουν σήμερα και τα εκφράζουν, μια νέα κατάσταση πλέον, νομίζω ότι θα αλλάξουν όλα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χυτήρης.

Ερωτηθείς αν το «τέλος εποχής», έτσι όπως περιγράφεται, μπορεί να φέρει και το τέλος του ΠΑΣΟΚ ως ΠΑΣΟΚ με αυτή την υπόσταση και με αυτό το όνομα, ο κ. Χυτήρης απάντησε θετικά, λέγοντας: «Ναι. Εγώ το πιστεύω ότι ακριβώς επειδή η κρίση θα κρατήσει, τα επόμενα χρόνια θα δούμε αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό στη χώρα, στο πολιτικό σύστημα, και επομένως και στα πολιτικά κόμματα».

Σχετικά με το ενδεχόμενο αλλαγής ονόματος είπε: «Σε όλα θα γίνουν. Μπορεί κάποιος να διατηρεί ένα όνομα αν θέλει, αλλά δεν θα είναι πρωταγωνιστής όπως ήταν μια φορά. Πχ κατά την άποψή μου το ΚΚΕ δεν θα αλλάξει ποτέ το όνομά του. Αυτό είναι μια άλλη ιστορία, θέλει να παραμείνει πιστό στην ιστορία του αυτό το κόμμα ας πούμε και επομένως, δεν είναι υπέρ των αλλαγών». Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα την Ιταλία και τη Γαλλία, προκειμένου να δείξει πως, μπορεί ένα κόμμα, να κρατήσει το όνομά του αλλά να αντιπροσωπεύει και να καλύπτει μια μικρότερη μερίδα του πληθυσμού.

Για τις κόντρες των υπουργών

«Οι διενέξεις δείχνουν έλλειψη προεργασίας των Υπουργικών Συμβουλίων», σημείωσε ο κ. Χυτήρης, τονίζοντας πως Υπουργός σημαίνει υπηρέτης σύμφωνα με την έννοια της λέξεως και είναι κάποιος εκεί διότι τον έστειλαν κάποιοι, τον έστειλε ο ελληνικός λαός, τον έστειλε το κόμμα του και ο Πρόεδρος του και επομένως δεν πρέπει να βάζει το προσωπικό του ποτέ μπροστά.

Για εκλογές

«Πιστεύω ότι και η κοινή γνώμη πιστεύει ότι οι εκλογές δεν δίνουν τη λύση. Και αυτό είναι το ουσιαστικό στην περίοδο που περνάμε. Αν δίνανε τη λύση οι εκλογές τότε μακάρι, θα ήταν το καλύτερο», υποστήριξε ο τέως Υπουργός...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου