Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Παραίτηση, μετά το άδειασμα, για την εκλεκτή του Γ. Παπακωνσταντίνου

Την παραίτησή τους έχουν καταθέσει σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους μετά το  «άδειασμα» τους  από τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.
Επικεφαλής του Γραφείου είναι η κυρία Στέλλα Σάββα Μπαλφούσια, προσωπική επιλογή του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, σε μια εξέλιξη που έρχεται να επιβεβαιώσει τον κανόνα που θέλει τις επιλογές του τέως υπουργού Οικονομικών εξακολουθούν να ταλαιπωρούν την κυβέρνηση και να προκαλούν αναταράξεις στην οικονομία της χώρας.
Συγκεκριμένα, ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε εισηγηθεί στον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο να προτείνει την εκλεκτή του για προϊσταμένη του νεοσύστατου γραφείου. Πρόταση που πέρασε ομόφωνα από την σχετική Διάσκεψη των Προέδρων καθώς οι πάντες εντυπωσιάστηκαν από το πλούσιο βιογραφικό της κυρίας Μπαλφούσια.
Η επικεφαλής από τον περασμένο Μάρτιο, του Γραφείου είναι διδάκτωρ Οικονομικών, εργάζεται ως ερευνήτρια στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών και είναι υπεύθυνη του τομέα μακροοικονομικής ανάλυσης και Προβλέψεων από το 2003. Είναι μέλος της ΕΛΣΤΑΤ, ενώ το 2009 μετείχε στην επιτροπή για τον έλεγχο των δημοσιονομικών, του υπουργείου Οικονομικών.
Η ίδια ανέλαβε και την επάνδρωση του Γραφείου τοποθετώντας δίπλα της τους κ.κ. Ηλία Τζαβαλή, καθηγητή Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Βασίλη Πατσουράτη καθηγητής της ΑΣΟΟΕ και Βασίλη Μανισιώτη στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδας.
Η συγκεκριμένη της πρωτοβουλία είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από αρκετούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με προεξέχοντες τους κ.κ. Γιώργο Φλωρίδη, Μίμη Ανδρουλάκη και Κώστα Γείτονα οι οποίοι κατήγγειλαν ότι το γραφείο με τους συγκεκριμένους ανθρώπους θα μετατραπεί σε «παπαγαλάκι» του υπουργείου Οικονομικών.
Τώρα, αφορμή για το “κύκνειο άσμα” της επιστήμονος στο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, ήταν η έκθεση που παρουσίασε πρώτο χτες το protothema.gr, στην οποία μεταξύ άλλων αναφερόταν ότι “η δυναμική του χρέους της χώρας έχει καταστεί ανεξέλεγκτη

από ΛEYTEΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου