Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Eπέλαση του χιονιά από αύριο


Με αρκετό κρύο θα ξεκινήσει η νέα εβδομάδα και έτσι θα κυλίσει μέχρι και το Σαββατοκύριακο που θα αρχίσει να ανεβαίνει σταδιακά κυρίως το μεσημέρι γιατί το βράδυ και νωρίς το πρωί θα έχουμε παγετό σε αρκετές περιοχές της χώρας ο οποίος την Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή θα είναι ισχυρός.
Από το απόγευμα της Τρίτης θα σημειωθουν και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στην ανατολική Θεσσαλία -ανατολική Στερεά-Εύβοια μέχρι και την βορειοανατολική Πελοπόννησο.
Βροχές και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά θα έχουμε και στις Κυκλάδες και την Κρήτη καθώς και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως θυελλώδεις φτάνοντας τα 8-9 και τοπικά και 10 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:
Τρίτη -Τετάρτη 10-11/12/2013:
Ο καιρός θα ξεκινήσει καλός με ηλιοφάνεια τις πρωινές ώρες σε όλη την χώρα.
Από το μεσημέρι το απόγευμα και έπειτα θα αρχίσει να κλείνει ο καιρός από την Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και γρήγορα θα επεκταθεί η συννεφιά στις Σποράδες-στην ανατολική Θεσσαλία-ανατολική Στερεά-Εύβοια και μέχρι το βράδυ θα έχουν σημειωθεί χιονοπτώσεις που ίσως πρόσκαιρα να ενταθούν. Μέχρι και τις βραδινές ώρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν πρόσκαιρα και στην βορειοανατολική Πελοπόννησο.
Βροχές και χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως την Τετάρτη στις Κυκλάδες και στην Κρήτη .
Στην υπόλοιπη δυτική κεντρική και βόρεια χώρα θα κάνει τσουχτερό κρύο και θα έχει ηλιοφάνεια.
Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι μουντός από το ύψος της νοτιοανατολικής Θεσσαλίας(Μαγνησίας) ,στην ανατολική Στερεά-Εύβοια μέχρι και την βορειοανατολική Πελοπόννησο όπου θα εκδηλώνονται ασθενείς χιονοπτώσεις κατά διαστήματα.
Λιγό περισσότερα φαινόμενα στις Κυκλάδες και στην Κρήτη με χιονόνερο και χιόνι σε ορεινά ημιορεινά τμήματα των περιοχών αυτών.
Στην υπόλοιπη χώρα η Τετάρτη θα κυλίσει με πολύ κρύο και ηλιοφάνεια,δηλαδή στην δυτική και νότια Πελοπόννησο,την δυτική Στερεά-Ήπειρο-Μακεδονία μέχρι και την Θράκη.
Πέμπτη 12/12/2013:
Βελτιώνεται ο καιρός σε όλη την Ελλάδα με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις στα ανατολικά τμήματα της χώρας που θα δίνουν βροχές και χιονοπτώσεις μόνο στην Κρήτη ,τις Κυκλάδες και τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου.
Αρκετό κρύο νωρίς το πρωί και τις βραδινές ώρες σε όλη την χώρα με παγετό τις πρωινές ώρες. Μέσα στην ημέρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο τμήμα της χωρας.
Παρασκευή 13/12/2013:
Πρόσκαιρη επιδείνωση και πάλι θα έχουμε στις ίδιες περιοχές με την Τετάρτη με χιονοπτώσεις αυτήν την φορά λίγο πιο πυκνές αλλά θα είναι κυρίως στα ορεινά-ημιορεινά τμήματα των περιοχών της ανατολικής Στερεάς-Εύβοια μέχρι  τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
Ηλιοφάνεια και κρύο στην υπόλοιπη δυτική κεντρική και βόρεια χώρα.

Όσον αφορά την Αττική:
Με ηλιοφάνεια θα ξεκινήσει ο καιρός την Τρίτη ωστόσο προς το μεσημέρι και το απόγευμα από τα βόρεια θα αρχίσουν να πυκνώνουν οι νεφώσεις και προς το βράδυ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις πρώτα στα γύρω ορεινά και γρήγορα και στα ημιορεινά και σε περιοχές άνω των 300-400 μέτρων. Βροχή ή χιονόνερο θα σημειωθεί και στο υπόλοιπο λεκανοπέδιο μέχρι και το κέντρο.
Αργά τα ξημερώματα μέχρι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης ο καιρός θα είναι γενικά σπαστός με διαστήματα ξάστερου ουρανού και συννεφιάς που θα δίνει κατά διαστήματα ασθενείς και πρόσκαιρα μέτριας έντασης χιονοπτώσεις στα βόρεια βορειοδυτικά και βορειοανατολικά τμήματα του νομού.
Στον υπόλοιπο νομό θα έχουμε συννεφιά και εναλλαγές με ηλιοφάνεια.Οι περιοχές που βρίσκονται κοντά σε ορεινούς όγκους στο λεκανοπέδιο θα δέχονται νιφάδες ή ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις μικρής διάρκειας και τοπικού χαρακτήρα το πρωί ακόμα και μέχρι τα 100-200 μέτρα.
Ανοίγματα θα έχει ο καιρός και στα βορειοανατολικά τμήματα της Αττικής το πρωί ωστόσο προς το μεσημέρι και το απόγευμα θα ξανακλείσει πρόσκαιρα με ασθενείς και πρόσκαιρα μέτριας έντασης χιονοπτώσεις.
Βελτιώνεται ο καιρός την Πέμπτη στο νομό με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις στα βόρεια τμήματα του νομού.
Τέλος την Παρασκευή είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόσκαιρης επιδείνωσης με βροχές και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά τμήματα της Αττικής.

 http://weather-in-greece.gr/kairos-ellada-deuteri-ebdomada-dekembri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου