Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Έμμεση παραδοχή κυβερνητικής παρέμβασης στη ΝΕΡΙΤ



Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας απάντησε στην ερώτηση 2505 με ημερομηνία 12/09/2014, του βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρη Αναγνωστάκη, για τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στο δημόσιο χαρακτήρα του νεοϊδρυθείσας ΝΕΡΙΤ και κατ’ επέκταση για την κατάργηση του δημόσιου και ακηδεμόνευτου χαρακτήρα της.


Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με την απάντηση στην ερώτηση του βουλευτή, παραθέτει το νομοθετικό πλαίσιο για την τοποθέτηση του Εποπτικού Συμβουλίου, χωρίς να απαντά, αν προτίθεται η κυβέρνηση να αλλάξει το πλαίσιο, ώστε να μην διορίζονται τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου, καθ’ υπόδειξη του αρμόδιου Υπουργού για την τηλεόραση.

Σχολιάζοντας τις αιτίες παραίτησης των μελών του Εποπτικού Συμβουλίου, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ενημερώνει ότι την πληροφόρηση που αποζητούμε μπορούμε να την αναζητήσουμε στα παραιτηθέντα μέλη.

Γνωρίζοντας πως όλα τα παραιτηθέντα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου, κατήγγειλαν παρεμβάσεις στο έργο τους από την κυβέρνηση, εκλαμβάνουμε την τοποθέτηση της Γενικής Γραμματείας ως έμμεση παραδοχή κυβερνητικής παρέμβασης.

Επεκτείνοντας το θέμα ακόμα περισσότερο, απορία δημιουργεί ο τρόπος λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ, σήμερα, καθώς δεν συμπληρώνει τα απαιτούμενα από το νόμο μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου, ώστε να αποφασίζει για την κατάρτιση πενταετούς στρατηγικού πλάνου, για την κατάρτιση επιχειρησιακού σχεδίου, για την έγκριση λεπτομερειών λειτουργίας των υπολοίπων σταθμών της ΝΕΡΙΤ και για την έγκριση των κανονισμών που διέπουν τη ΝΕΡΙΤ.

Όπως ορίζει ο νόμος, ¨το Εποπτικό Συμβούλιο, μετά τη συγκρότησή του σε σώμα, λειτουργεί νόμιμα, ακόμα και αν ένα ή περισσότερα από τα μέλη του εκπέσουν, παραιτηθούν, παυθούν ή βρεθούν σε μόνιμη αδυναμία να ασκούν τα καθήκοντά τους για οποιοδήποτε λόγο, εφόσον τα εναπομείναντα μέλη είναι τουλάχιστον πέντε¨.  Σήμερα τίθεται εν αμφιβόλω, η σύννομη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας φέρει την πλήρη ευθύνη για αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου