Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 24 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ!!! Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε την στάση της αναπληρώτριας Υπουργού Εθν.Άμυνας. Tο μένος που δείχνει σε 55 οικογένειες σε μια περιοχή που η ανεργία έχει κτυπήσει κόκκινο (ποσοστό που πλησιάζει το 80%) είναι αχαρακτήριστο. Στάση η οποία χρήζει ψυχιατρικής έρευνας. Αυτό δεν είναι  success story,  κα Γεννηματά, αλλά η γαλέρα με τους σκλάβους -εργαζόμενους.

    Ως άλλη Μαρία Αντουανέτα, εξακολουθεί να αποφεύγει επιδεικτικά του εργαζόμενους της ΗΜΚ, ενώ παράλληλα δέχεται όλα τα άλλα σωματεία (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΜΒΗ). Τι φοβάται άραγε; Τρέχει να «σώσει» -δήθεν- την ΕΑΣ, θυσιάζοντας το εργοστάσιο της ΗΜΚ και αφήνοντας τους  εργαζόμενους απλήρωτους και στο έλεος του Θεού. Λέει συνεχή και ασύστολα ψεύδη, ότι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν από τα 25εκ. ευρώ που έλαβαν ως επιχορήγηση τα ΕΑΣ. Την διέψευσε όμως, ο «Ναυαρχούκος» Πρόεδρος της ΕΑΣ, κος Δεμίρης. λέγοντας μας μάλιστα, «ότι δεν προβλέπεται που μας μιλάει, γιατί πλέον είμαστε άλλη εταιρία και δεν έχουμε καμία σχέση ούτε με τα ΕΑΣ, αλλά ούτε και με τα 25εκ ευρώ και ότι ανήκουμε πλέον στην αρμοδιότητα του Υπουργείου».  
  ΨΕΜΑΤΑ , ΨΕΜΑΤΑ, ΨΕΜΑΤΑ!!!  Ν Τ Ρ Ο Π Η  Σ Α Σ !
      Μάλιστα γινόμαστε θεατές ενός τραγέλαφου με την «προσπάθεια» του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου του, να «σώσουν» την ΕΛΒΟ, αφού πρώτα την έθεσαν σε ειδική εκκαθάριση!!! Κύριοι, η ανάπτυξη δεν έρχεται με ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ και δη ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ, αλλά με την παραγωγική αναδιάρθρωση τους.
Έχετε βάλει ως στόχο το εργοστάσιο της ΗΜΚ, τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.
Έχετε βάλει ως στόχο την πολύπαθη περιοχή της Κύμης- Αλιβερίου.
Έχετε βάλει ως στόχο τον νομό της Εύβοιας, τον νομό της Ανεργίας.
      Μας θεωρήσατε «εύκολη λεία», «φρέσκο αίμα» για τα δόντια της ΤΡΟΪΚΑΣ, προκειμένου να τους δείξετε ότι κάτι «θυσιάζετε», καταστρέφοντας ένα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ, μοναδικό στο είδος του, και αδιαφορώντας πλήρως για την ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ και ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗ, την οποία εσείς και οι συνεργάτες σας μεθοδεύσατε. Προφανώς πιστεύετε ότι σας βοηθάει το δυσπρόσιτο της περιοχής μας και η χαμηλή δημοσιότητα, ώστε να «πεθάνουμε αθόρυβα». ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.
     Δεν υποχωρούμε. Δεν παραιτούμαστε. Δεν πρόκειται να υποταχθούμε. Θα παλέψουμε ως το τέλος, με μοναδικό όπλο την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ μέχρι να δικαιωθούμε. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΦΕΥΓΕΤΕ…
ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ
      Εμείς οι εργαζόμενοι δηλώνουμε κάθετα αντίθετοι σε κάθε σχέδιο εκκαθάρισης - ιδιωτικοποίησης, πιστεύοντας ακράδαντα στο δημόσιο χαρακτήρα του εργοστασίου, καθώς και στις δυνατότητές του να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και να προασπίζει την εθνική ασφάλεια με τα πολεμικά προϊόντα που παράγει. Υπάρχει  ξεκάθαρη λύση για το εργοστάσιο της Ηλεκτρομηχανικής και αποτελεί μονόδρομο, ενάντια σε κάθε σχεδιασμό εκμετάλλευσης του από επίδοξους μνηστήρες – «επενδυτές». Να γίνει   απορρόφηση της ΗΜΚ  από το ΥΠΕΘΑ, βάσει του ν.3978/2011, σε αντικατάσταση της στρατιωτικής βάσης στον Πειραιά (700 ΣΕ), η  οποία, είτε  υπολειτουργεί  , είτε δεν λειτουργεί εξαιτίας έλλειψης προσωπικού και παράλληλα δεν έχει την ικανότητα να παράγει και να τροφοδοτεί τις  Ε.Δ με κράνη, αλεξίσφαιρα, στολές ΡΒΧΠ, στολές παραλλαγής, εξαρτήσεις, απάρτια όλμων, και τόσα άλλα προϊόντα  που παράγει η ΗΜΚ. Προϊόντα τα οποία θεωρούνται πολεμικό υλικό (ΑΡΘΡΟ 346, Ν. 4028/2011,  ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΕΘΑ αριθμ.121078/2006).   
        Είναι απορίας άξιο, πως το μοναδικό κρατικό εργοστάσιο που μπορεί να παράγει τέτοιου είδους προϊόντα, θέλουν να το οδηγήσουν στο κλείσιμο και βαφτίζουν τα προϊόντα του πολιτικά.
     Η διάσωση του, η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και η ανάπτυξη του, όπως έχουμε τονίσει, θα δώσει νέα οικονομική & εργασιακή πνοή στην περιοχή της Κύμης. Εμείς, οι εργαζόμενοι της ΗΜΚ, δεν θα παραδώσουμε τα κλειδιά της εταιρίας μας. Περιφρουρούμε τη λειτουργία του εργοστασίου της Ηλεκτρομηχανικής και υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο την ανάπτυξή του.
Εναντιωνόμαστε σε όσους  υπονομεύουν τη λειτουργία του και το εργασιακό μας μέλλον.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 Ο Πρόεδρος                                        Η Γεν. Γραμματέας
                                      Γ. Θεοδώρου                                           Β. Γκατζιώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου