Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Η απάντηση της κας Κατερίνα Περλεπέ σε συνέντευξη που έδωσε χθες.

Κατερίνα ΠερλεπέΣυνέντευξη τύπου παραχώρησε το χθες  1η Δεκεμβρίου, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Νομού Ευβοίας, ο Διοικητής του Νοσοκομείου και  η Κατερίνα Περλεπέ, αναφορικά με το θέμα της "ύπαρξης" ή όχι του  πτυχίου της Κατερίνα Περλεπέ
Σε μία συνέντευξη εφ όλης της ύλης, η κα Κατερίνα Περλεπέ αναφέρθηκε στην αρχή της όλης ιστορίας με το πτυχίο της , στην ολιγωρία που επέδειξαν το προξενείο και οι Ελεγκτές Δημόσιας Υγείας, ενώ εξαπέλυσε ευθείες βολές εναντίον του βουλευτή Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας και γιατρού Κώστα Μαρκόπουλου, λέγοντας ότι η καταγγελία του ήταν μικροκομματική ή μικροπολιτική και ότι ίσως η καταγγελία να έγινε επειδή ο βουλευτής ήθελε ο Διοικητής του Νοσοκομείου να είναι κομματάρχης του.
Ακόμα αναφερόμενη σε αυτούς που έκαναν την πλαστή καταγγελία τους χαρακτήρισε ως άτομα ψυχικά διαταραγμένα, ενώ άφησε υπόνοιες ότι την είδηση για το πτυχίο την έδωσε ο ίδιος ο βουλευτής στην εφημερίδα Παραπολιτικά.
Στην ομιλία της αναφέρθηκε στον καθαρά συκοφαντικό χαρακτήρα της καταγγελίας, στο ιστορικό της καταγγελίας και τους λόγους καθυστέρησης του ελέγχου του πτυχίου της λέγοντας χαρακτηριστικά: «Συκοφαντική καθαρά η καταγγελία. Είμαι γιατρός 30 χρόνια. Το πτυχίο μου το πήρα το 12/12/1984. Πήρα τίτλο ειδικότητας το 1990 δίνοντας εξετάσεις στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Από το 1991 διορίστηκα ως επιμελήτρια Β στο Νοσοκομείο Χαλκίδας. Κρίθηκα 3 φορές για να αλλάξω βαθμίδα και ξανακρίθηκα γυρνώντας από το βουλευτιλίκι που ήμουν για 8 χρόνια. Για 30 χρόνια υπηρέτησα πιστά το δημόσιο σύστημα υγείας, με ένα διάλειμμα 8 χρόνων που ήμουν βουλευτής, που και τότε προσπαθούσα να προωθώ τα προβλήματα του δημόσιου συστήματος υγείας και να δίνω λύσεις.
Το Νοέμβριο του 2013 έγινε μία ανώνυμη καταγγελία η οποία δεν είχε βάση, γιατί σαν Ελλάδα δεχόμαστε τις ανώνυμες καταγγελίες. Η καταγγελία έλεγε ότι δεν έχω πτυχίο, ότι έχω πλαστό πτυχίο, δεν ασχολήθηκα όμως καθόλου γιατί στη  υπηρεσία μας εκτός από τους τίτλους σπουδών που κατέθεσα όταν πρωτοδιορίστηκα, ξανακαταθέσαμε το φθινόπωρο του 2013 όλοι και οι γιατροί και οι εργαζόμενοι τους τίτλους σπουδών μας, μετά το έγγραφο που μας είχε στείλει ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Αυτό φαινόταν από την αρχή ότι ήταν συκοφαντία, πιθανόν από εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Χαλκίδας αλλά όποιοι την έκαναν πρέπει να έχουν ψυχιατρικό πρόβλημα.
Όταν επιλήφθηκαν οι Ελεγκτές Δημόσιας Υγείας, δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους και θα τους καταγγείλω στον Υπουργό και μπορεί να προσφύγω και νομικά εναντίον τους, θα μπορούσαν να είχαν λήξει το θέμα μέσα σε μία εβδομάδα. Θα μπορούσαν δηλαδή να είχαν στείλει ένα έγγραφο στο προξενείο της Ρώμης ή στην πρεσβεία του Μιλάνου, να με ενημερώσουν να κάνω μία εξουσιοδότηση στο Πανεπιστήμιο και να έχουν μία απάντηση την ίδια ημέρα. Αυτό δεν έγινε ποτέ, δεν ήξερε κανείς ότι για να απαντήσει το Πανεπιστήμιο χρειάζεται μία εξουσιοδότηση και σε αυτό φταίει και η ολιγωρία του Προξενείου και φυσικά θα καταγγείλω και τον υπάλληλο που ασχολήθηκε με το θέμα στο Υπουργείο Εξωτερικών. Δεν μπορεί ένα άτομο με όλους τους τίτλους σπουδών να διασύρεται έτσι από τον καθένα.
Στην αρχή γέλαγα γιατί θεωρούσα ότι ήταν πολύ εύκολο στην εποχή της τεχνολογίας, αφού στέλνεις ένα έγγραφό στο πανεπιστήμιο και σου απαντάει. Αυτό όμως γίνεται με εξουσιοδότηση, όμως εγώ που ήμουν ο ενδιαφερόμενος δεν είχα καμία τέτοια ενημέρωση. Ούτε από τους Ελεγκτές Υγείας, ούτε από τον υπάλληλο του Υπουργείου που ασχολήθηκε με το θέμα. Εγώ το έμαθα από τη γραμματεία της σχολής, όταν πια το θέμα πήρε διάσταση στον τύπο και έπρεπε να ασχοληθώ προσωπικά για να δω τι συμβαίνει. Το Νοσοκομείο λειτούργησε άψογα γιατί έστειλε από τον Αύγουστο ερώτημα στο Προξενείο για να απαντήσει στο ερώτημα για το πτυχίο, όμως και εκεί ολιγώρησε το Προξενείο».
Αναφερομενη στο βουλευτή της  ΝΔ Κώστα Μαρκόπουλο δήλωσε τα ακόλουθα: «Το λυπηρό στην όλη υπόθεση είναι ότι βουλευτής του νομού που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ του με τα θέματα της δημόσιας υγείας στο νομό, για να λύσει τα θέματα που υπάρχουν στο νομό, έδωσε μία τεράστια έκταση στο θέμα με 2 ερωτήσεις. Αν βλέπαμε αυτό το ζήλο για να λύσει και κάποιο πρόβλημα του δημοσίου συστήματος υγείας, θα είμασταν ευτυχισμένοι. Αλλά αυτό το ζήλο δεν τον είδαμε. Είδαμε μόνο ότι ρώτησε για να πάρει μία απάντηση. Και πήρε την απάντηση από τους Ελεγκτές, ότι ελέγχεται. Ξαναέκανε όμως ερώτηση και μην μας πει κανείς ότι δεν ήξερε σε ποιον αναφέρεται η καταγγελία γιατί ζήτησε συγκεκριμένα έγγραφα. Είναι λυπηρό γιατί σε μια κόντρα του μικροπολιτική ή μικροκομματική ή γιατί μπορεί να μην του αρέσει ο διοικητής γιατί δεν είναι κομματάρχης του. Αν ο κύριος βουλευτής θέλει ο διοικητής να είναι κομματάρχης του, εμας ποσώς μας ενδιαφέρει. Αν έχει κόντρα με τον άλλο βουλευτή και οι διοικητές συνηθίζουν να είναι πολιτικοί φίλοι του ενός βουλευτή και αναδεικνύουν ένα θέμα με εμένα στη μέση για να πλήξουν υποτίθεται τον εκάστοτε Διοικητή του Νοσοκομείου, είναι μακριά γελασμένος. Τα δελτία τύπου του βουλευτή τι να τα χαρακτηρίσω; αστειότητες; κακοήθειες; δεν ξέρω... Κρίμα που οι καταγγελίες δεν έγιναν επώνυμα γιατί θα γελάγαμε πολύ. Θα πουλάγανε ακόμα και τα σπίτια τους για να μας πληρώσουν.
Ο βουλευτής δεν έχει υπηρετήσει ποτέ το δημόσιο σύστημα υγείας, αν και γιατρός, όποτε δεν φαίνεται να τον ενδιαφέρει και ιδιαίτερα. Εμείς που το έχουμε υπηρετήσει νοιαζόμαστε και θέλουμε να βελτιώνεται κάθε μέρα. Μάλιστα ίσως να ήταν και ο ίδιος ο βουλευτής που έδωσε την είδηση στα Παραπολιτικά και αυτή την εβδομάδα στη συγκεκριμένη εφημερίδα προσφεύγω με αγωγή και βέβαια εκτός από καταγγελίες προς τους υπαλλήλους πιθανότατα να ακολουθήσω και τη νομική οδό. Δε γίνεται το έγγραφο να φεύγει από το Υπουργείο Υγείας και να το δημοσιεύει η εν λόγω εφημερίδα».
Τέλος, αναφερόμενη στο θέμα του ΔΙΚΑΤΣΑ δήλωσε ότι από το 1981 που η Ελλάδα μπήκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν τίθεται θέμα ΔΙΚΑΤΣΑ, καθώς οι απόφοιτοι δίνουν εξετάσεις για άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στη χώρα που έχουν φοιτήσει .
Εκλεισε την ομιλία της διαμηνύωντας ταυτόχρονα ότι δεν πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί και ότι θα συνεχίζει να εργάζεται στο Νοσοκομείο όσο και αν δεν το θέλουν κάποιοι λέγοντας: «Ο πρώην Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάμπρος Τέσκος μου είχε πει μια παροιμία που αφορά το πρόσωπο μου  λέγοντας ότι "Στον ήλιο η λάσπη δεν χωράει". Σε εμένα δεν κολλάει η λάσπη. Θα συνεχίσουν να με βλέπουν όσοι δεν με χωνεύουν σε αυτό το Νοσοκομείο και για τα επόμενα 7-8 χρόνια, αφού δεν σκοπεύω να συνταξιοδοτηθώ από τώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου