Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ Ηεταιρία συμβούλων, που συμμετείχε στην «αποτύπωση» των επιστημονικών κριτηρίων για την εκπόνηση του σχεδίου «Αθηνά», είναι θυγατρική του Ομίλου "ΙΕΚ ΑΚΜΗ"..

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας (ΑΔΑ: Β4ΜΒ9-ΗΣΖ από 13/12/2012) ανατέθηκε στην εταιρία συμβούλων EEO GROUP A.E. η υλοποίηση του έργου με αντικείμενο την «αποτύπωση των ποσοτικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και του θεσμικού πλαισίου ίδρυσης των ιδρυμάτων».

Έργου, δηλαδή, που αποτελεί το «επιστημονικό υπόβαθρο» πάνω στο οποίο στηρίχθηκε το διαβόητο σχέδιο «Αθηνά», με το οποίο «αναδιαρθρώνονται» τα ιδρύματα ανώτερης εκπαίδευσης και ξεκληρίζεται κυριολεκτικά το ΤΕΙ Χαλκίδας.
Σε ανακοίνωσή μας – μόλις προ ολίγων ημερών – αναρωτιόμασταν μήπως η κατάργηση σχολών (και) του ΤΕΙ Χαλκίδας, όπως π.χ. αυτής του Αυτοματισμού και της Διοίκησης Επιχειρήσεων, σχολών, μάλιστα, που παρουσιάζουν υψηλότατα ποσοστά τόσο στις προτιμήσεις των εισακτέων όσο και στην απορροφητικότητα στην αγορά εργασίας, δεν έχει να κάνει παρά μόνο με την εξυπηρέτηση «φίλων» σχολαρχών της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Σήμερα, λοιπόν, αποκαλύφθηκε ότι η εν λόγω εταιρία συμβούλων, που συμμετείχε στην «αποτύπωση» των επιστημονικών κριτηρίων για την εκπόνηση του σχεδίου «Αθηνά», είναι θυγατρική του Ομίλου «ΙΕΚ ΑΚΜΗ»… Για να αποκαλυφθούν τόσο η «επιστημονικότητα» των κριτηρίων όσο και η πραγματική κατεύθυνση της «μεταρρύθμισης» που προωθεί η μνημονιακή συμμορία.
Μήπως επ’ αυτού έχει κάτι να πει ο κ. Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος καταβάλλει «άοκνες» προσπάθειες για τη σωτηρία των ΤΕΙ Χαλκίδας; Μήπως έχουν κάτι να ψελλίσουν οι άλλοι δύο κυβερνητικοί βουλευτές του νομού μας;
Η Ν.Ε. Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου