Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Αντώνης Σαμαράς: Δεν πρέπει η φορολογία να πλήττει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας



Ειλικρινής, όπως πάντα, με ρεαλιστική σκέψη και συγκεκριμένη στρατηγική για την οριστική έξοδο από την στενωπό της κρίσης εμφανίστηκε χθες ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στον εναρκτήριο χαιρετισμό της εκδήλωσης για την προώθηση των Επιχειρηματικών Συνεργασιών στην Ελλάδα.
Διαβεβαιώνοντας τον ελληνικό λαό ότι η χώρα μας αυτή τη στιγμή ξεπερνάει το μέγιστο σημείο ύφεσης και ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε την πεποίθησή του ότι αφενός η στροφή στην ανταγωνιστικότητα και αφετέρου η διατήρηση της αξιοπιστίας της χώρας στο εξωτερικό, (γεγονός που κατακτήσαμε μετά από τις συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες), είναι οι δύο τρόποι με τους οποίους θα καταφέρουμε να αφήσουμε πίσω τις συμπληγάδες της κρίσης. 
Αν πετύχουμε αυτά τα δύο, είπε ο πρωθυπουργός, η χώρα δεν έχει να φοβάται τίποτα και διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι αυτός είναι και ο στρατηγικός στόχος της κυβέρνησής του. Και επειδή , «ο διάβολος κρύβεται στη λεπτομέρεια», όπως χαρακτηριστικά είπε, αναφέρθηκε στους δύο κατευθυντήριους άξονες της ρευστότητας και της αύξησης της επιχειρηματικότητας, που έχουν αυτή τη στιγμή πρόβλημα, αναπτύσσοντας παράλληλα τις προωθούμενες ενέργειες με τις οποίες η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα. Μιλώντας για την ανακεφαλοποίηση του τραπεζικού συστήματος και την τακτοποίηση των οφειλών του κράτους, ο κ. Σαμαράς εκτίμησε ότι η ρευστότητα έχει αρχίσει σιγά – σιγά να αποκαθίσταται και τόνισε την ανάγκη στήριξης μέσω δανείων, αλλά και άλλων υποστηρικτικών διαδικασιών, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, κυρίως των μικρομεσαίων. Στο πλαίσιο αυτών των διαδικασιών, ο πρωθυπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων, τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων που θα στηρίξει τις επιχειρήσεις με 1,44 δισ., εκ των οποίων το 1 δις θα είναι εντός του 2013, τη συμφωνία για ένα πρόγραμμα παροχής εγγυήσεων με στόχο τη διευκόλυνση του εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου, τις 25 κυβερνητικές παρεμβάσεις για την απλοποίηση των εξαγωγών, το πρόγραμμα «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση» του ΕΤΕΑΜ με τη συμβολή 14 μικρών και μεγάλων τραπεζών, αλλά και τα άλλα δύο προγράμματα του ΕΤΕΑΜ για την παροχή επενδυτικών δανείων και τη διευκόλυνση έκδοσής τους. Συνεχίζοντας την αναλυτική ενημέρωση για τις στοχευμένες δράσεις υπέρ της επιχειρηματικότητας, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε την προσπάθεια και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την απενοχοποίηση των επιχειρηματιών και  την ουσιαστική αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης γραφειοκρατίας. «Πιστεύω ότι μόνο με τέτοια μέτρα και παράλληλα με την παιδεία που δίνει μόρφωση στα νέα παιδιά, μπορούμε πραγματικά να φτιάξουμε την Ελλάδα που θέλουμε», είπε ο κ. Σαμαράς και επανέλαβε την επιθυμία του για ένα κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ των επιχειρηματιών και της ελληνικής πολιτείας. Κάνοντας πλήρη ανάλυση των στόχων και των δράσεων της κυβέρνησης κυρίως προς την κατεύθυνση της φοροδιαφυγής και της φορολογίας, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον προσωπικό, όπως τον αποκάλεσε, στόχο του για χαμηλότερους συντελεστές  προκειμένου οι επιχειρήσεις  να έχουν κίνητρο για να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. «Δεν το κρύβω ότι ήμουν πάντοτε υπέρ του 15% ενός ενιαίου flat rate tax. 
Δεν πρέπει, δηλαδή, η φορολογία να πλήττει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας», είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς και δεσμεύτηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση  θα συνεχίσει να εργάζεται « προς αυτή την κατεύθυνση , για να δημιουργήσει το αναγκαίο, δυνατό, φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον και την προώθηση των επιχειρηματικών συνεργασιών. Αυτό τελικά δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και δημιουργεί πλούτο».  Στην διεθνή εκδήλωση συμμετέχουν περισσότερες από 500 επιχειρήσεις από την Ελλάδα, άλλες ευρωπαϊκές και τρίτες χώρες έχουν δηλώσει συμμετοχή στη διεθνή εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν κ. Tajani. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν επαφές με δυνητικούς συνεργάτες στο εξωτερικό, να προσεγγίσουν νέους πελάτες-προμηθευτές, να εντοπίσουν καινοτόμες τεχνολογίες και προϊόντα και να προχωρήσουν σε νέες επιχειρηματικές και τεχνολογικές συνεργασίες

ANd9GcSBQ4NVSRb7tQfS5U98tDCzZQkpROGnsQumsdVCqrD5KsYuj56Yfw
Γραφείο Τύπου
ΝΟ.Δ.Ε ΕΥΒΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου