Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το μήνυμα Σαμαρά

"Η διαπραγμάτευση στην οποία αναφέρεται ο Πρωθυπουργός δεν ξεκίνησε ποτέ για να ολοκληρωθεί σήμερα" εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις δηλώσεις Σαμαρά ότι η κυβέρνηση εξάντλησε τα περιθώρια διαπραγμάτευσης με την τρόικα τονίζοντας πως "αυτό το οποίο ολοκληρώνεται είναι η αποτυχημένη επικοινωνιακή επιχείρηση εξαπάτησης του λαού".

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξηγεί ότι "δεν διασφαλίζεται η παραμονή της χώρας στο ευρώ από τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής λιτότητας που αποδομεί συνολικά την Ευρώπη" και βεβαιώνει ότι  «δεν θα υπάρξει κανένα αποτέλεσμα στην πραγματική οικονομία όταν τα 31 δισ. ευρώ της δόσης θα χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, χωρίς δημόσιο έλεγχο, για την εξόφληση εντόκων γραμματίων και για την αποπληρωμή των τοκοχρεολυσίων" Μεταξύ άλλων στην σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι "το χάος είναι το μνημόνο" και πως "τα μέτρα δεν πρέπει να ψηφιστούν, δεν θα εφαρμοστούν" καθώς και ότι"Οι λαϊκές κινητοποιήσεις είναι η μόνη αποτελεσματική απάντηση στα μνημονιακά σχέδια κατεδάφισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της νεολαίας και υποτέλειας της χώρας στους δανειστές και το μεγάλο κεφάλαιο". Τέλος κατηγορεί τους κυβερνητικούς εταίρους ότι "έχουν αποδεχτεί το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος και του κοινωνικού κράτους, τη φορολογική λεηλασία των ασθενέστερων στρωμάτων και την κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων".
Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει "Εκβιαστικό και τρομοκρατικό" το μήνυμα του Πρωθυπουργού ότι η διαπραγμάτευση τελείωσε και καλεί το λαό να απαντήσει "περήφανα, μαζικά, αγωνιστικά και άμεσα, αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης". Σύμφωνα με το ΚΚΕ ο πανεργατικός ξεσηκωμός για την καταψήφιση των μέτρων πρέπει να γίνει η αφετηρία της λαϊκής αντεπίθεσης για αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και μονομερή διαγραφή του χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου