Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Δημ. Αναγνωστάκης σχετικά με: 1. Την ψήφιση σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015



Ο Βουλευτής Εύβοιας, της Δημοκρατικής Αριστεράς,  Δημήτρης Αναγνωστάκης στο πλαίσιο ομιλίας του, στη συνεδρίαση της 30ης Οκτωβρίου στην ολομέλεια της Βουλής, με θέμα το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, για την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής για την περίοδο 2012-15, τοποθετήθηκε εκφράζοντας την θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Τόνισε την αντίθεση του για το δεύτερο άρθρο του νομοσχεδίου, δεδομένου του ότι απουσιάζει ένα πλαίσιο ρυθμιστικών αρχών, που θα διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία των προς αποκρατικοποίηση εταιρειών ως προς τις παρεχόμενες υπηρεσίες και αγαθά.
Η έλλειψη ενός πλαισίου ρυθμιστικών αρχών θέτει την κυριότητα του κράτους, πάνω στα δίκτυα της χώρας, εν αμφιβόλω, γεγονός που δεν είναι αποδεκτό καθώς αποτελούσε και αποτελεί βάση της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ των κομμάτων της κυβέρνησης.
Ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. δήλωσε επίσης την αντίθεσή του στο τρίτο άρθρο του νομοσχεδίου καθώς οι τροπολογίες που είχαν κατατεθεί από την Δημοκρατική Αριστερά, σχετικά με αυτό το άρθρο και θα διασφάλιζαν την ενσωμάτωση της διαδικασίας ανάπτυξης τόσο στην περιφέρεια όσο και στην τοπική κοινωνία, τελικά δεν συμπεριλήφθηκαν στο νομοσχέδιο.
Τέλος διαφώνησε πλήρως με το άρθρο πέντε, σχετικό με την τροπολογία του επικουρικού καθώς δεν διασφαλίζεται η προστασία των θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων.
Στη διαδικασία ψηφοφορίας που ακολούθησε στις 31 Οκτωβρίου 2012 η Δημοκρατική Αριστερά καταψήφισε τα άρθρα 2, 3, 5 και δήλωσε παρών στο 7ο άρθρο, που αφορούσε τροπολογία συνοδευτική του νομοσχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου