Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Κλείνουν το Υποκατάστημα του ΙΚΑ στο Αλιβέρι

Με επιστολή τους τα Σωματεία Εργαζομένων και Συλλόγους περιοχής Αλιβερίου προς των Διοικητή ΙΚΑ Ροβέδρο Σπυρόπουλο δια διαμαρτύρονται για το κλείσιμο του IKA Αλιβερίου το πλήρες κείμενο 


Κύριε  Διοικητά  
    Ως εκπρόσωποι των εργαζομένων, του εμπορικού κόσμου, αλλά διερμηνεύοντας και το καθολικό αίσθημα όλης της  ευρύτερης περιοχής  Αλιβερίου  θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την ανησυχία μας για την πληροφορία που έχουμε και αφορά πρόθεση της διοίκησης του ΙΚΑ να κλείσει το υποκατάστημα του ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ.  
 
    Παράλληλα θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι στην ευρύτερη περιοχή Αλιβερίου εδρεύει ένας μεγάλος αριθμός βιομηχανικών, βιοτεχνικών, εμπορικών επιχειρήσεων, μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας  και αρκετά λατομεία μαρμάρου. Η παραπάνω έντονη οικονομική δραστηριότητα έχει σαν αποτέλεσμα το ΙΚΑ Αλιβερίου να είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ΙΚΑ στο νόμο της Ευβοίας μετά την Χαλκίδα, με εγγεγραμμένους στα μητρώα του περισσότερους από 6000 εργαζόμενους και 2000 περίπου συνταξιούχους. Επίσης στην ευρύτερη περιοχή Αλιβερίου υπάρχει μεγάλη οικοδομική δραστηριότητα την οποία εποπτεύει το ΙΚΑ Αλιβερίου.  
   Ακόμα θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι το Αλιβέρι  είναι η πρωτεύουσα του Δήμου ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ και το φυσικό  αλλά και εμπορικό κέντρο όλης της Νότιας Εύβοιας. Έχει απευθείας  υπεραστική σύνδεση με το μεγαλύτερο μέρος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, όπως και με τμήματα των όμορων Δήμων Καρύστου και Ερέτριας, μέρος των οποίων καλύπτεται ήδη από το ΙΚΑ στο Αλιβέρι, με αποτέλεσμα την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων στις συναλλαγές του με το Ίδρυμα. Στο Αλιβέρι επίσης εδρεύουν όλες οι διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου Κύμης Αλιβερίου και ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, γεγονός που στηρίζει την εύρυθμη λειτουργία του υποκαταστήματος .    
   Όλα τα παραπάνω είναι η περιγραφή της πραγματικής κατάστασης στην περιοχή μας και αυτό που μας κάνει να ζητάμε ως εργαζόμενοι αλλά και ως κοινωνία συνολικά είναι να παραμείνει ανοιχτό το υποκατάστημα  του Αλιβερίου, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση τόσο μεγάλου αριθμού ασφαλισμένων. Σίγουρο είναι πως το ΙΚΑ Αλιβερίου με σωστή στελέχωση σε μια περιοχή με τόσες οικονομικές δραστηριότητες θα βοηθήσει στην πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής, βασικά στοιχεία για την επιβίωση του ασφαλιστικού μας φορέα.    
  Θα θέλαμε αυτή η επιστολή μας που εκφράζει τη συνολική αξίωση της περιοχής Αλιβερίου, να αποτελέσει ένα απ’τα κριτήρια έτσι ώστε η τελική κρίση σας – με βάση τα αδιάσειστα στατιστικά στοιχεία – να είναι η συνέχιση της λειτουργίας του ΙΚΑ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ.
                         
                                         Με εκτίμηση
  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΙ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΙΟΜΕΚ
  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
  ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου