Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

«Στη Βουλή οι περικοπές των επιδομάτων των τρίτεκνων οικογενειών



Ο Βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Νότης Μαριάς  κατέθεσε Αναφορά στον Υπουργό  Οικονομικών, άρθρο της εφημερίδας «Νέα Κρήτη» της Τρίτης 30 Οκτωβρίου 2012, υπό τον τίτλο «Στήνουν καζάνια συσσιτίων».


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι τρίτεκνες οικογένειες της Π.Ε. Ηρακλείου διαμαρτύρονται για τα νέα μέτρα και τις περικοπές των επιδομάτων.

Ειδικότερα οι πολύτεκνοι της Π.Ε. Ηρακλείου καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση με τα τεκμήρια αναγκάζει τα νέα ζευγάρια να μην προχωράνε σε τεκνοποίηση και τις πολύτεκνες οικογένειες να αδυνατούν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

Αναλυτικότερα οι τρίτεκνοι διεκδικούν:

  • Την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξή τους στο Νόμο 1910/1944.
  • Την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.
  • Να γίνει χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.

Στην αναφορά ο Βουλευτής Ν. Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου