Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Πέρσι γεννήθηκε σε όλη τη Χώρα ένα πρωτόγνωρο κίνημα. Το κίνημα των τοπικών συνελεύσεων ενάντια στα χαράτσια. Δόθηκαν πολλοί αγώνες οι οποίοι έφεραν μια νίκη έστω και μικρή. Ανάγκασαν τους κυβερνώντες να αποσυνδέσουν την πληρωμή του χαρατσιού από το ηλεκτρικό ρεύμα.

Σήμερα ένα τεράστιο τσουνάμι αντιλαϊκών μέτρων έρχεται να μας σαρώσει και να μας πετάξει στον γκρεμό της απόλυτης εξαθλίωσης. Είμαστε ήδη στο και τέταρτο. Οι οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, η φοροληστεία, η χαρατσοληστεία, οι περικοπές σε υγεία, παιδεία κλπ,  θα προκαλέσουν στο εγγύς μέλλον καταστάσεις εφιαλτικές για όλους μας. Πρέπει να αντισταθούμε και στη συνέχεια να επιτεθούμε για να τους ανατρέψουμε. Απαιτείται να μπει ενεργητικά στον αγώνα ένα πολύ μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Η ενεργοποίηση περισσότερων σημερινών υπηκόων μπορεί να γίνει μέσα στα σωματεία ή μέσα από τις συνελεύσεις κατά της εξαθλίωσης, στους Δήμους ή στις γειτονιές.   

    Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, δεν πρέπει να οδηγηθούμε στην αδιαφορία, την απογοήτευση και την απάθεια. Χρειάζεται αγώνας, αντίσταση και αλληλεγγύη.. Να αντιδράσουμε στη βίαιη χειροτέρευση της ζωής μας. Να αντισταθούμε στη καταστροφή. Να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους. Να βοηθήσουμε όσους συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.. Να πάρουμε πρωτοβουλίες ώστε κανείς να μη πεινάσει.
     Προτείνουμε για ενωτικό σκοπό τον πιο κάτω:
«Σκοπός της συνέλευσής μας είναι η συλλογική αντίσταση ενάντια σε κυβερνητικές ενέργειες ή παραλείψεις που έχουν ΑΜΕΣΗ επίπτωση στην ποιότητα του βιοτικού επιπέδου του λαού και η έμπρακτη αλληλεγγύη μας σε κάθε πληγέν μέλος της κοινωνίας μας».
Ο σκοπός αυτός πρέπει να συνοδεύεται από κάποιους δημοκρατικούς κανόνες πρακτικής λειτουργίας για περισσότερη αποτελεσματικότητα.
  
Το κίνημα αντίστασης-αλληλεγγύης προσπαθεί με τις ενέργειές του να υποστηρίξει όλους τους πολίτες που υποφέρουν από τις εφαρμοζόμενες καταστροφικές πολιτικές ώστε όλοι να έχουν τροφή, θέρμανση, ρεύμα, απαλλαγή από τα χρέη, φάρμακα, ιατρική περίθαλψη.


ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ  ΤΗ  ΖΩΗ  ΜΑΣ  ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ  ΜΑΣ  ΤΩΡΑ!
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ΚΑΘΕ  ΔΕΥΤΕΡΑ  ΣΤΙΣ  8  ΤΟ  ΒΡΑΔΥ  ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου