Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Αποσύρεται από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ ο Βούγιας

Την απόφαση του να μην κατέβει στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ο Σπύρος Βούγιας.
Όπως είπε ο κ. Βούγιας, ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ότι δε θα είναι υποψήφιος στις
βουλευτικές εκλογές και μιλώντας για τους λόγους που τον οδήγησαβ σε αυτήν την απόφαση είπε ότι είναι συνέπεια της κρίσης του πολιτικού συστήματος, αλλά και της κρίσης ταυτότητα της ελληνικής κοινωνίας.
Ο Σπύρος Βούγιας έκανε λόγο για την απαξίωση των πολιτικών, για τη συλλήβδην ενοχοποίηση τους, καθώς και για παραλογισμό λαικισμό και δημαγωγία που χαρακτηρίζουν το δημόσιο διάλογο. «Μέσα σ αυτές τις συνθήκες αισθάνομαι την προσωπική ανάγκη να επαναπροσδιορίσω την ουσιαστική και πάντως μη επαγγελματική σχέση μου με την πολιτική την πόλη και τη δουλειά μου. Εννοείται πως θα συνεχίσω να ασχολούμαι με τα κοινά», τόνισε χαρακτηριστικά.
«Είμαι στη διάθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου είτε προεκλογικά είτε μετεκλογικά, του πρότεινα να συμμετέχω στην επιτροπή διαμόρφωσης προγράμματος», προσέθεσε αναφερόμενος στην μετέπειτα πολιτική του πορεία.
Ερωτηθείς για το αν θα διεκδικήσει το δήμο Θεσσαλονίκης υποστήριξε ότι η πόλη έχει δήμαρχο λέγοντας ωστόσο ότι μπορεί να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο συνδυασμό του Γιάννη Μπουτάρη το 2014.
«Πιστεύω ότι εκτός κοινοβουλίου μπορώ να είμαι ακόμη πιο χρήσιμο και να βοηθήσω στο καινούργιο ξεκίνημα», υπογράμμισε.
Σχετικά με τα στρατόπεδα, υποστήριξε ότι θα είχαν ξεκινήσει πιο πριν αν δεν είχε φύγει ο Χρυσοχοΐδης από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τονίζοντας ότι όλο αυτό τυχαία γίνεται προεκλογικά και ξεκαθάρισε ότι δεν είναι στρατόπεδα συγκέντρωσης αλλά φιλοξενίας.
Όσον αφορά με το ενδεχόμενο συνεργασιών είπε ότι όλα θα τα κρίνει η ψήφος των πολιτών, η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί με μια σταθερή κυβέρνηση, με πρώτη του επιλογή να  είναι μία κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ με ΔΗΜΑΡ ακόμα και σε αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ. Δεύτερη επιλογή όπως είπε θα ήταν μία συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής όπως σήμερα και τρίτη επιλογή προς μία κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά.
Κλείνοντας είπε ότι δεν έχει μετανιώσει για τίποτα ακόμα και για τα λάθη του, ενώ στην ερώτηση τι θα άλλαζε, υποστήριξε ότι ενώ ήταν πολιτικά σωστό, το 2000 δε θα έπρεπε να κατέβει για βουλευτής, αλλά να επιμείνει στη διεκδίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

SPN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου