Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Θα χρειαστεί και νέο πακέτο δανείων

Η Ελλάδα είναι πιθανό να μη μπορέσει να βγει στις αγορές το 2015, ακόμα κι αν εφαρμοστούν στο ακέραιο όλα τα μέτρα, δήλωσε σήμερα στη Βουλή ο κ.Παπαδήμος. Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν αποκλείεται να χρειαστούμε και τρίτο πακέτο οικονομικής βοήθειας (δανεισμού δηλαδή), αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι αυτοί.

Φυσικά δεν παρέλειψε να τονίσει την αισιοδοξία του ότι τελικά θα τα καταφέρουμε, αν εφαρμόσουμε πιστά τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές και ότι είναι πιθανό από τα μέσα του 2013 να φανούν σημάδια ανάκαμψης.
Αν όμως δεν μπορέσουμε να βγούμε το 2015 στις αγορές, πως "πιάνουν τόπο οι θυσίες", όπως ισχυρίζονται ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και οι συν αυτώ?


Η ακολουθούμενη πολιτική δεν μας βοηθάει να προσεγγίσουμε το στόχο της οικονομικής ανόρθωσης που θα κάνει τη χώρα αξιόπιστη δανεισμού από τις αγορές.
Συνεπώς η οικονομική συνταγή των δανειστών, που με τόσο πάθος υπερασπίζονται τα ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, εκτός από την κοινωνική καταστροφή συνεχίζει και θα συνεχίζει να καθηλώνει τη χώρα στην ύφεση.
Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του κ. Παπαδήμου, έστω κι αν ο ίδιος παραμένει πιστός οπαδός της νεοφιλελεύθερης πολιτικής των μνημονίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου