Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Γερμανικό ενδιαφέρον για το φωτοβολταικό Κοζάνης

Ενδιαφέρον συμμετοχής γερμανικών εταιρειών στο mega project της ΔΕΗ για το φωτοβολταϊκό των 200 MW της Πτολεμαΐδας, μετέφερε ο γερμανός πρέσβης Δρ. Roland Wegener, στη συνάντηση που είχε το απόγευμα με την υπουργό ΠΕΚΑ Τίνα Μπιρμπίλη.
Η επένδυση με προϋπολογισμό πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ, θα υλοποιηθεί από τη θυγατρική της ΔΕΗ, τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες, σε εκτάσεις ορυχείων λιγνίτη. Η διαδικασία προβλέπει διαγωνισμό τόσο για την προμήθεια του εξοπλισμού, όσο και για τη δημιουργία στην Πτολεμαΐδα, εργοστασίου παραγωγής φωτοβολταϊκών πλαισίων. 

Σύμφωνα με υψηλά ιστάμενες πηγές της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, ενδιαφέρον για συμμετοχή στο διαγωνισμό, έχουν εκδηλώσει πάνω από 30 εταιρείες.

Η Υπουργός ΠΕΚΑ, αναφέρθηκε ακόμη στα αποτελέσματα του Έκτακτου Συμβουλίου των Υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσιάζοντας στον Πρέσβη της Γερμανίας τις πάγιες θέσεις της Ελλάδας που αφορούν στη μη χρήση πυρηνικής ενέργειας δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη διεξαγωγή stress test στις πυρηνικές μονάδες. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην αναγκαιότητα άμεσης διεξαγωγής stress test στις υφιστάμενες αλλά και σχεδιαζόμενες πυρηνικές εγκαταστάσεις γειτονικών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Κωνσταντίνος Μαθιουδάκης και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός. Τον Γερμανό Πρέσβη συνόδευε ο Εμπορικός Ακόλουθος της Πρεσβείας, Albert Graf.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου