Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Πέφτει το ΠΑΣΟΚ, πέφτει και ο Γιώργος...

Τα αποτελέσματα της 11ης Μαρτίου δεν ωφέλησαν την κυβέρνηση σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που έχει στην κατοχή της η Ιπποκράτους. Επιστροφή στην αντιπολίτευση για τον… πρωθυπουργό!

Την ίδια ώρα που στην κυβέρνηση προσπαθούν να βρουν τη φόρμουλα ώστε να προχωρήσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, τα μηνύματα από τις μετρήσεις που έχει στην κατοχής της η Ιπποκράτους δεν είναι και ιδιαίτερα ευχάριστα, ούτε για το κυβερνών σχήμα αλλά ούτε και για τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου.
Παρά το γεγονός πως στο Κίνημα περίμεναν «άνοδο» μετά τις καλές ειδήσεις της 11ης Μαρτίου, τουναντίον, το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται με την πλάτη στο τοίχο, έρμαιο στις διαθέσεις διαφόρων… δημοσιευμάτων και την άμυνα να αποτελεί μόνιμο όπλο με έδρα το Μέγαρο Μαξίμου!

Πιο συγκεκριμένα, σε συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν πριν από μερικές ημέρες στο Μαξίμου με την συμμετοχή του πρωθυπουργού, προκύπτει πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να ανασάνει, όταν την ίδια στιγμή η Νέα Δημοκρατία δεν καρπώνεται τη «φθορά» και τα υπόλοιπα κόμματα αδυνατούν να πείσουν την κοινή γνώμη πως έχουν εναλλακτική πρόταση. Ωστόσο, αυτό που ενοχλεί ιδιαίτερα τους επιτελάρχες του Γιώργου Παπανδρέου, είναι ο ίδιος ο… Γιώργος Παπανδρέου, αφού μετά από πολύ καιρό, καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις μια… κάθοδο, παρατεταμένη η οποία δίνει το δικαίωμα στην αντίπερα όχθη να το χρησιμοποιεί επικοινωνιακά.

Η λογική του «ώριμου φρούτου» αρχίζει σιγά – σιγά να συζητείται έντονα, παρά το γεγονός πως το επόμενο χρονικό διάστημα ετοιμάζεται η αντεπίθεση του ΠΑΣΟΚ σε πολλά επίπεδα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να επιστρέψει στην… αντιπολίτευση, χρησιμοποιώντας μεθόδους οι οποίες έδωσαν ανάσες και βεβαίως οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στην εκλογική νίκη του 2009. Θα χρησιμοποιήσει δηλαδή «σχήματα» τα οποία λειτούργησαν όταν το Κίνημα ήταν στην αντιπολίτευση και θα ενεργοποιηθούν πρόσωπα που έχουν τεθεί στο περιθώριο για διάφορους λόγους.

Αυτό το… κύμα της αντεπίθεσης, θα ξεκινήσει πάντα με πληροφορίες στις αρχές Μαΐου, όπου τα πάντα πλέον θα είναι ανοιχτά. Πάντως, δεν εγκαταλείπεται η ιδέα του ανασχηματισμού, ακόμα και των πρόωρων εκλογών τον Φθινόπωρο......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου