Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

«ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ» Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΚΑΙ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΑΝΑΣ

Δε συνηθίζουμε να  ασχολούμαστε με τις πρωτοχρονιάτικες πίτες ‘’ γνωστών συνταγών’’ και σεβόμαστε κάθε εκδήλωση απ όπου και αν προέρχεται.
Προτιμάμε τις πίτες των ‘’ συνταγών που φυλάσσονται κρυφές’’.
Παρ’ όλα αυτά και κατ’ εξαίρεση, η κοπή της πίτας των ‘’Νέων Οριζόντων’’ του κ. Θωμά μέσα από το δελτίο τύπου που τη συνοδεύει  μας υποχρεώνει να προβούμε σε κάποιες παρατηρήσεις:

1.       Η συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή  υπό τον κ. Θωμά εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι ούτε είχε στόχο, ούτε έχει επιτύχει την ισότιμη και ισομερή ανάπτυξη όλων των Δημοτικών Ενοτήτων. Πέρα απ’ τα έργα συντήρησης (και μάλιστα ελλιπώς.. βομβαρδισμένα τοπία..) τα ουσιαστικά έργα και οι αναπτυξιακές παρεμβάσεις στις Δημοτικές Ενότητες Δυστίων, Κονιστρών και Αυλώνος είναι από μηδαμινές ως ανύπαρκτες.
Στη Δημοτική Ενότητα Αυλώνος το ‘’Παζάρι’’ δεν μπορεί πλέον να καλύψει    την απραξία  σε παρεμβάσεις που αφορούν στα έργα υποδομής και στα έργα πολιτιστικού αναπτυξιακού προσανατολισμού. Στην Δημοτική ενότητα Ταμυνεων το άλλοθι του μοναδικού έργου του‘’ Πεζόδρομου’’, είναι έργο που χρεώνεται σε πόρους και μελέτες, στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή και στη ΔΕΗ. Δεν είναι επίσης τυχαίο που σε ερώτηση Δημ. Συμβουλίου της Δημ Ενότητας Δυστιων στον κ. Θωμά «πέστε μας ένα έργο προϋπολογισμού 5.000 ευρώ που κάνατε?», κατά τη διάρκεια Δημ. Συμβουλίου, ο κ. Θωμάς σιώπησε !

2.             Ελπίζουμε ο κ. Θωμάς να αντιλαμβάνεται το ρόλο της Αντιπολίτευσης. Δεν ωφελεί να του θυμίσουμε πάλι τη ρήση του Ουμπέρτο Εκο για τους ρόλους της Συμπολίτευσης και της Αντιπολίτευσης.

  Εξ’ άλλου αυτά είναι ‘μικρά γράμματα …….’
Το βέβαιο είναι  ότι η Αντιπολίτευση θα συνεχίσει αμείωτα τον έλεγχο της    Δημοτικής Εξουσίας αλλά και τη κατάθεση ουσιαστικών προτάσεων προς όφελος του Δήμου  και των Δημοτών. Βέβαιο είναι επίσης ότι οι ‘’Νέοι Ορίζοντες’’ «απαξιώνονται , συκοφαντούνται με μόνο στόχο την ‘’εξαφάνιση τους» όχι απ’ την Αντιπολίτευση, αλλά απ’ την ίδια την πολιτική και πρακτική της Δημοτικής Αρχής, σε μια σειρά από ζητήματα πρωτοφανούς παραβατικότητας. Το δυστύχημα είναι ότι όλα τα παραπάνω έχουν αμαυρώσει ανεξίτηλα και την εικόνα του Δήμου μας .
3.       Είναι θέμα πρωτίστως των ΄΄Νέων Οριζόντων ‘’ εάν διατηρηθούν και επιπλεύσουν. Αρκεί η ‘’διατήρηση’’ και ‘’πλεύση’’ τους να κρατήσει το πλοίο μακριά από τα βράχια. Και μέσα σε συνθήκες φουρτούνας , η διαφάνεια , η εντιμότητα , η ηθική και η χρηστή διοίκηση να αποτελούν τη πυξίδα. Πολύ φοβόμαστε όμως ότι χρειάζεται και αλλαγή πλεύσης και αλλαγή πυξίδας.
  
 Σε ότι αφορά τη σύσκεψη της Πλατάνας καλό είναι ο κ. Θωμάς να θυμάται    ότι η Αντιπολίτευση δεν υπάρχει μόνο για να υβρίζεται αλλά και για να καλείται σε κάθε ενημερωτική σύσκεψη.
Ειδικά οι αιρετοί της περιοχής.

Είναι υποχρέωση του και το γνωρίζει καλά. Ειδικά για θέματα μείζονος σημασίας όπως είναι η πρόοδος του έργου του Στομίου και οι επιπτώσεις του στην οικονομία της περιοχής.
 Δεν το έκανε διότι ήξερε πολύ καλά ότι η Αντιπολίτευση θα του έθετε και το θέμα της πράγματι άθλιας κατάστασης του παραλιακού δρόμου της Πλατάνας ο οποίος με τη σειρά του είναι δύσκολα προσπελάσιμος και σχεδόν άβατος. Και αυτό γιατί με μπαλώματα και …καρέκλες προειδοποίησης  ύπαρξης  οδικών καθιζήσεων  δεν λύνεται το πρόβλημα. Βέβαια παράλληλα με τα μεγάλα προβλήματα της προόδου του έργου αναδείχτηκε επίσης και το μεγάλο πρόβλημα του εσωτερικού Δημοτικού οδικού δικτύου.
Σύμφωνα με το κ. Θωμά «Η παράκαμψη της κυκλοφορίας γίνεται μέσω Οξυλίθου ή Κονιστρών, από δρόμους τελείως ακατάλληλους και επικίνδυνους κυρίως για μεγάλα οχήματα.» Αυτή είναι μια σοβαρή ομολογία για την ακαταλληλότητα των δρόμων του Δήμου σ’ αυτές τις περιοχές και κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Κατανοούμε ότι δεν μπορούν να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις απέναντι στον εαυτό τους, αλλά αυτό αν χρειαστεί θα το πράξουν οι πολίτες. Γιατί ο κ. Θωμάς για άλλη μια φορά τους δείχνει το δρόμο. Γιατί πολίτες και επαγγελματίες υπάρχουν και στον Οξύλιθο και στη Κονίστρα !

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ
Δημοτικός Σύμβουλος
 Δήμου ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
 «ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ»
Τηλ. 2223023565
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου