Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Μαθητής με iphone 4 αναστατώνει το 3ον Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας!!



Το περιστατικό σημειώθηκε χθες στο 3ον Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, όπως μας ενημέρωσαν  γονείς των μαθητών .
Και καταγράφετε από εμάς ως ένα ακόμη γεγονός της "πολιτισμικής κουλτούρας" που επικρατεί στην χώρα. Όταν από την μια έχεις τον νεόπλουτο Έλληνα να στέλνει τον γιό του, μαθητή της έκτης δημοτικού σχολείου, με iphone  4s,-παρά την νομοθετική απαγόρευση να μην έχουν οι μαθητές κινητά στα σχολεία-, ως δείγμα νεοπλουτισμού και ψεύτικης επιβολής στην κοινωνία.


Και από την άλλη να έχεις μια δημόσια αρχή που είναι η διεύθυνση του σχολείου με τον σύλλογο δασκάλων να «ψαρώνουν» σε κάθε νεόπλουτη και "εικονική" αστική τάξη της πόλης και να αναστατώνουν το σχολείο φθάνοντας τα όρια της νομιμότητας έναντι στη προσωπική ζωή των μαθητών, με αφορμή μια παρανομία, την απαγόρευση να φέρουν παιδιά στο σχολείο κινητά.


Και αντί ο σύλλογος δασκάλων να κάνει πλάκα στην μαμά και στο μπαμπά υποχώρησε στις πιέσεις και αναστάτωσε το σχολείο και εξόργισε τους γονείς, που για εμάς αυτά τα μικρά τα καθημερινά είναι που προστίθενται στο σύνολο και διαβρώνουν την ζωή και της αφαιρούν το νόημα. Ως θετική κρίνεται η αντίδραση των γονέων αλλά έχει στοιχεία σιωπηλής αποδοχής καθότι δεν ολοκληρώνεται, όχι στην λογική να παρθούν "κεφάλια" αλλά στην λογική του συγνώμη και αυτό ξανά γίνει η αντίδραση από την διεύθυνση θα είναι άλλη... 
Σύμφωνα λοιπόν, με όσα μας περιγράφουν οι γονείς,  μαθητής της έκτης τάξης   Δημοτικού πήγε χθες  στο σχολείο με iphone 4s και σε κάποιο διάλλειμα δήλωσε στους δασκάλους, ότι  συμμαθητές του «έκλεψα» το κινητό του.

Όταν αυτό καταγγέλθηκε από τον μαθητή και τους γονείς του επίσημα στην διεύθυνση του σχολείου, η διεύθυνση ζήτησε από τους μαθητές όλων των τάξεων, ακόμη και από τα πρωτάκια, ευτυχώς μόνοι τους οι μαθητές χωρίς δηλαδή την παρουσία δασκάλου (και αυτό κατά την γνώμη μας σώνει μερικώς την επιλογή των δασκάλων που δεν ήταν πάνω από ένα-ένα μαθητή) να ανοίξουν τις σχολικές τσάντες τους, με το σκεπτικό, μήπως κάποιος ¨κακός¨ συμμαθητής τους, όπως είπαν, έβαλε στην τσάντα τους το κινητό.
Στην συνέχεια έβγαλαν τους μαθητές στο προαύλιο σε παράταξη…. Και μετά από προτροπή και κατήχηση, ότι όποιος το έχει να το παραδώσει... σχόλασαν τα παιδιά με 10-15 λεπτά καθυστέρηση.   
Με τους γονείς να περιμένουν έξω από το προαύλιο και να μην γνωρίζουν τι συμβαίνει σε πενήντα μέτρα μακρύτερα και τα παιδιά είναι σε παράταξη και να μην τα σχολάνε οι δάσκαλοι….
Βέβαια όταν τα παιδιά περιέγραψαν στους γονείς τους το περιστατικό.. έπεσαν τα γαλλικά αλλά μέχρι εκεί εξατλήθηκε η αντίδραση τους...

Εμείς περιμένουμε να μάθουμε την άποψη των δασκάλων, γιατί αναμένουμε από αυτούς μια διαφορετική αντίδραση απέναντι  στην/στον «ψωνισμένη/νο» μαμά και μπαμπά που έστειλα το παιδί με iphone 4s και να τους έκανα πλάκα, ας πούμε στη λογική …
-     - Μα πως κάνετε έτσι!!! Κάθε μέρα παιδιά και παιδιά χάνουν τις γόμες και τα μολύβια τους!!!, Τι αξία μπορεί να έχει για εσάς ένα κινητό, δεν μπορεί να είναι ακριβότερο από μια γόμα;; κυρία Α…. έχει;; και να «καθάριζαν» με τους τσιγκούνηδες γονείς !!!!!!! 

Και όχι να αναστατώσουν το σχολείο!!! Σε αυτό τον σύλλογο θα τους βγάζαμε το καπέλο!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου