Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ- ΑΛΙΒΕΡΙ: «Αγανάκτηση και ανησυχία στην Πλατάνα Κύμης»



Ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου εκφράζει την αγανάκτηση και ανησυχία του για  καθυστέρηση του έργου στον παραλιακό δρόμο του Στόμιου. Μάλιστα συγκροτεί επιτροπή παρακολούθησης του έργου, σε συνεργασία με κατοίκους και φορείς, οι οποίοι θα συναντιούνται κάθε Δευτέρα για να παρακολουθούν την εξέλιξη των εργασιών.
Έτσι με αυτό τον τρόπο θα ασκεί πίεση στον εργολάβο για να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς την ολοκλήρωση του έργου, μέχρι τον συμβατικό χρόνο υλοποίησης δηλαδή τον Ιούλιο του 2013.
Χαιρόμαστε ειλικρινά για το «ενδιαφέρον» του σε ότι αφορά την υλοποίηση του έργου. Είναι πολύ σημαντικό άλλωστε για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής και των διερχομένων.
Ο κ. Θωμάς, εξαντλεί το ενδιαφέρον του για ολοκλήρωση έργων, που φορέας υλοποίησης δεν είναι το δήμος. Μάλιστα κάνει διαμαρτυρίες, συγκροτεί συντονιστικές επιτροπές, αναρτά πανό κ.λ.π.
Αν όμως ενδιαφερόταν πραγματικά για τον τόπο μας, θα ολοκλήρωνε μια σειρά έργων του πρώην δήμου Κύμης, τα οποία «εκτελούνται» και δεν ολοκληρώνονται εδώ και  4 ίσως και παραπάνω χρόνια. Έργα για τα οποία έχουν δοθεί 13(!!!) παρτάσεις, όπως γυμνάσιο- λύκειο Κύμης, σπίτι Παπανικολάου, αγροτική οδοποιΪα κ.λ.π. Όπως φαίνεται τώρα ανακάλυψε τις συμβατικές υποχρεώσεις των εργολάβων. 

Θέλουμε όμως να του γνωρίσουμε, ότι ο δρόμος από το Στόμιο για να φθάσει στην παραλία της Κύμης, περνά από την Πλατάνα. Γι αυτό αντί να μετρά τις τρύπες που ανοίγει ο εργολάβος, ας ασχοληθεί με τις τρύπες που ανοίγει η θάλασσα στον δρόμο της Πλατάνας. 

Εδώ και αρκετά χρόνια η παραλία της Πλατάνας, μέσα στα όρια του οικισμού, οι καταστροφές και οι τρύπες στον δρόμο είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Αλήθεια τι έχει κάνει μέχρι τώρα ο δήμαρχος για την αντιμετώπιση του προβλήματος; Τίποτε απολύτως. Απλώς κλείνει με αμμοχάλικο τις τρύπες, όπως έκανε και την Δευτέρα 25-2-2012 για να μην τις δουν οι επισκέπτες. Έλα όμως που αυτές έχουν την κακή συνήθεια την επόμενη μέρα να ανοίγουν και πάλι!! Αδιάψευστοι μάρτυρες οι φωτογραφίες, οι κάτοικοι της Πλατάνας και οι διερχόμενοι.

Μήπως είναι ώρα να δημιουργηθεί μία συντονιστική επιτροπή από κατοίκους και φορείς, να γίνουν διαμαρτυρίες και να κρεμάσουν και τα ανάλογα πανό, μήπως και δεήσει ο δήμαρχος να δώσει λύση στο πρόβλημα της  Πλατάνας που έχει γίνει γιοφύρι της Άρτας; Όχι βέβαια όπως έκανε με κάποιο σαραντάρι (;) που εκτέλεσαν «φίλοι» εργολάβοι και το πήρε η θάλασσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου