Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Σκάει την...φούσκα του ΠΑΣΟΚ ο Δατσέρης

Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα δημιουργήθηκε στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ που εκτός από τις διαρροές έχει να αντιμετωπίσει και τον "ξεσηκωμό" που προκάλεσαν οι δηλώσεις του βασικού συνεργάτη του Ευ. Βενιζέλου, Γιάννη Δατσέρη.

Ο επικεφαλής του τομέα επικοινωνίας, επισήμανε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη πως "ζήσαμε στη μεταπολίτευση μία περίοδο γενικευμένης φούσκας στη χώρα. Το κόμμα, το οποίο ιδρύθηκε στη μεταπολίτευση, δημιούργησε τη μεταπολίτευση και δημιουργήθηκε από τη μεταπολίτευση, ήταν και το ίδιο φούσκα"!

Για να το κάνει ακόμα πιοξεκάθαρο πρόσθεσε: "Το επαναλαμβάνω καθαρά. Και το ΠΑΣΟΚ ήταν μία φούσκα της μεταπολίτευσης". Και... αποκάλυψε στη συνέχεια την πραγματική του στόχευση. "Σε αυτό περιλαμβάνεται και το ανθρώπινό του δυναμικό. Όλοι μας χωρίς καμία εξαίρεση" τόνισε και επισήμανε την ανάγκη όλα τα στελέχη να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα, αλλά και στα νέα, πολύ μικρότερα, μεγέθη του κόμματος.
Στη συνέχεια  ο Γιάννης Δατσέρης μίλησε για τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Είπε πως "δεν προέρχεται πολιτικά ούτε από το λαϊκό ΠΑΣΟΚ, ούτε από το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ". 
"Κανείς άλλος από το παρόν στελεχιακό δυναμικό του ΠΑΣΟΚ, που θα μπορούσε να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ δεν έχει αυτή την ιδιότητα και αυτό καλό θα ήταν να μην το ξεχνάμε" υπογράμμισε.
Αντιδράσεις από το "όλον ΠΑΣΟΚ"
Όπως ήταν αναμενόμενο η δήλωση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στελεχών που όχι μόνο απαίτησαν το "άδειασμα" του συνεργάτη του Προέδρου αλλά απείλησαν ότι θα καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό. 
Ο Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε ανιστόρητο τον Γιάννη Δατσέρη ενώ ο Μιχάλης Καρχιμάκης ζήτησε να σταματήσει η προσβολή της ιστορίας του κόμματος. Σύμφωνα με το Real.gr αναμένεται και σφοδρή ανακοίνωση του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, που θα εξηγεί πως "φούσκα" δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ της Μελίνας και του Γεννηματά, αλλά αυτό των …κολλητών.

Πάντως επισήμως μέσω.. twitter το κόμμα αντέδρασ αδειάζοντας τον εξ απορήτων του προέδρου Βενιζέλου ως εξής γράφοντας: Το ΠΑΣΟΚ εκφράζεται μόνο από όσα είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην εκδήλωση της 3ης Σεπτέμβρη και στη συνεδρίαση της 6ης Ιουλίου", παραπέμποντας στις δύο ομιλίες με λινκ. Όπως φαίνεται ο κ. Δατσέρης πρόκειται να καρατομηθεί πάραυτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου