Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΘΩΜΑ

Για γέλια και για κλάματα είναι όλες οι ενέργειες του Δημάρχου στο μεγάλο και σοβαρό θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Επικίνδυνες για την κοινωνική συνοχή, τη συναίνεση των δημοτών, τη λύση των προβλημάτων του και την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.

Ζήτημα για αυτόν δεν είναι το θέμα της  διαχείρισης των απορριμμάτων, αλλά το πώς θα πάρει τα χρήματα. Γι’  αυτό στην Ευβοϊκή Γνώμη της 9ης Νοεμβρίου 2012 σελ.15 δηλώνει: «Από την αρχή γνωρίζαμε ότι οι Παραμερίτες είναι η ιδανική τοποθεσία για τη Μονάδα. Δεν είχαμε όμως αγροτεμάχιο και προτείναμε τα Κριεζά για να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση». Έβαλε δηλαδή τον κόσμο να σκοτωθεί για να πάρει τα χρήματα λέγοντας ψέματα στο Δ.Σ. και την Περιφέρεια; Ακούει κανείς; Γιατί δεν πήγε από την αρχή στις Παραμερίτες αφού ήταν η πιο κατάλληλη περιοχή; Γιατί ορκίζεται ότι δεν υπήρχαν οι Παραμερίτες, δεν ήξερε που ήταν η χωματερή στο Παρθένι, πως άλλοι του υπέδειξαν αυτές τις περιοχές; Τι επεδίωκε με αυτή την τακτική;
 Απαξιοί και καταρρακώνει θεσμούς και όργανα, αρνείται το διάλογο μαζί τους και κυρίως με τους δημότες, ενημερώνει επιλεκτικά τους «εκλεκτούς» του, παραπληροφορεί, αποκρύπτει την αλήθεια και τα στοιχεία που του ζητούνται. Εξευτελίζει και καταργεί τη Διαβούλευση στοιχείο απαραίτητο για την κοινωνική συναίνεση και τη λύση του προβλήματος.  Εξουσία σου λέει ο Δήμαρχος. Τον εξέλεξε σου λέει ο λαός. Λογαριασμό θα δώσει στο τέλος της θητείας του. Σα δε ντρέπεστε.
Άφησε την Παρασκευή 9-11-2012 τους κατοίκους του Αη Γιάννη να τον περιμένουν να τους ενημερώσει σε συγκέντρωση που ο ίδιος είχε προγραμματίσει και δεν πήγε ποτέ. Και στο Τραχήλι την επομένη που κι εκεί είχε ο ίδιος προγραμματισμένη συγκέντρωση, όχι μόνο δεν πήγε, αλλά τοιχοκόλλησε και ανακοίνωση που έλεγε ότι «ακυρώνεται λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς των κατοίκων. Όποιος θέλει να πάει στο δημαρχείο για ενημέρωση». Και στο Άγιο Λουκά ζήτησε από τα μέλη του Συλλόγου να πάνε στο γραφείο του για να τους ενημερώσει. Αυτή είναι η Διαβούλευση. Ο Δημοκρατικός Διάλογος. Για δείτε όμως ποιος μιλάει για ανάρμοστη συμπεριφορά. Αυτός που αφαιρεί το λόγο από όποιον φοβάται ότι θα μιλήσει με επιχειρήματα και θα τον απογυμνώσει σε όσα λέει. Αυτός που επιτίθεται φραστικά στους γέροντες για να σωπάσουν. Αυτός που απειλεί με μηνύσεις γυναίκες που έχουν το θάρρος να του πουν κατάφατσα την αλήθεια. Αυτός που επιτίθεται σε νέα παιδιά με το πρόσχημα ότι έχουν το ένα πόδι πάνω στο άλλο τη στιγμή που μιλά ο δήμαρχος. Αυτός που κωφεύει στις έντονες διαμαρτυρίες της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων έξι χωριών και τα απειλεί λέγοντας: «θέλετε δε θέλετε να σκουπίδια θα πάνε στις Παραμερίτες». Αυτός που δήλωνε στα Κριεζά ότι «δε θα καταντήσει το Αλιβέρι πτυελοδοχείο…» και τώρα θέλει να καταντήσει την περιοχή μας αποχωρητήριο του δήμου συμβάλλοντας και ο αντιδήμαρχος με τη δωρεά τους. Είναι αυτός που παραδέχτηκε στη συγκέντρωση του Αη Γιώργη ότι έχει ακολούθους και παρατρεχάμενους λέγοντας «γιατί κακό είναι;» οι οποίοι απειλούν τον κόσμο λέγοντας «ελάτε και θα φάτε τόσο ξύλο από τα ΜΑΤ που θα βάλετε και στη τσέπη. Αυτός που κλειδώνεται μέσα στο γραφείο του και με τους «κολλητούς» του παίρνουν ερήμην του λαού αποφάσεις για το λαό που θα τον στιγματίσουν για δεκάδες και πλέον χρόνια. Αυτός που στις 12 τη νύχτα αλλάζει την ώρα συνεδρίασης του φορέα και συνεδριάζει 8 το πρωί για να φέρει τα σκουπίδια έξω από τα σπίτια μας. Αυτός είναι ο δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου Δημήτριος Θωμάς.
Την Παρασκευή μετά την απουσία του δημάρχου στον Αη Γιάννη σχηματίσθηκε πομπή αυτοκινήτων με μαύρες σημαίες και πορεία στους δρόμους του Αλιβερίου. Ενοχλήθηκε και ο έτερος δωρητής αντιδήμαρχος που τυχαίνει το σπίτι του να είναι πάνω στον κεντρικό δρόμο. Και απειλεί με μηνύσεις (θα μου πεις: με όποιο δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις) παιδιά της επιτροπής γιατί λέει «η γυναίκα του και τα παιδιά του στενοχωρήθηκαν και έπαθαν κατάθλιψη από τα κορναρίσματα των αυτοκινήτων». Εμείς ρωτάμε τον αντιδήμαρχο δωρητή. Με ποιο δικαίωμα εσύ αγόρασες έκταση στο χωριό μας για να φέρεις τα σκουπίδια; Δεν στεναχωριούνται οι γυναίκες μας, τα παιδιά μας, οι γονείς μας, εμείς όλοι; Δεν παθαίνουμε κατάθλιψη; Τι έπαθες εσύ από τις κόρνες των αυτοκινήτων που άκουγαν χιλιάδες κόσμος στο Αλιβέρι ένα βράδυ για μισή ώρα; Τι περιμένει εμάς μια ζωή με τις αποφάσεις σου; Ποιος είσαι εσύ που αποφασίζεις χωρίς να ακούσεις και τη δική μας γνώμη και καταδικάζεις έξι χωριά για πάντα; «Αιδώς Αργείοι»
Μετά από αυτό το κίνημα που εκδηλώθηκε από τις άστοχες, τις μεθοδευμένες λέμε εμείς, ενέργειες του δημάρχου και τη φασίζουσα νοοτροπία του, άρχισαν να συμβαίνουν και περίεργα πράγματα. Παιδιά που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις απολύθηκαν από τις δουλειές τους. Άλλοι απειλούνται από τον εργοδότη τους και ερευνούν τη συμπεριφορά τους και το πόσο καλοί είναι στη δουλειά τους και αν χρειάζονται. Εργαζόμενοι σε κρατικές υπηρεσίες «νουθετούνται» και πολλά άλλα. Τυχαία είναι τάχα όλα αυτά; Μακάρι. Αλίμονο αν αποδειχθεί κάτι διαφορετικό. 
Και για τελειώνουμε αυτό το ζήτημα. Εμείς δήμαρχε σας διαβεβαιώνουμε ΟΤΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΕ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΠΟΤΕ στην περιοχή μας. Αν επιμένετε να τα φέρετε, να ξέρετε ότι το μόνο που θα πετύχετε είναι να δημιουργήσετε στο δήμο μας μια νέα Κερατέα.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ  - ΤΡΑΧΗΛΙΟΥ – ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΡΑΜΕΡΙΤΩΝ – ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ – ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου