Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Γεύση και άρωμα Γυναίκας στα Δημοτικά Συμβούλια

Μια που είναι επίκαιρο το θέμα καθώς οι δημαιρεσίες για την εκλογή των νέων Προέδρων των Δημοτικών Συμβουλίων επίκεινται αρχή του Γενάρη 2013 για την προσεχή διετία μου ήρθε μια ιδέα και την καταθέτω σαν πρόταση : Περισσότερες γυναίκες για Πρόεδροι Δημοτικών Συμβουλίων στη νέα διετία ! Αλλωστε η θέση των Αιρετών Γυναικών πρέπει να στηριχθεί και να ενισχυθεί !!!

Χωρίς να έχω τίποτα εναντίον των ανδρών δημοτικών συμβούλων που είναι καθόλα άξιοι και πολλούς από αυτούς γνωρίζω και εκτιμώ, πιστεύω ότι μέσα στις δύσκολες συγκυρίες που ζει η Αυτοδιοίκηση οι γυναίκες Πρόεδροι θα έδιναν - σε κάποια Δημοτικά Συμβούλια - μια άλλη νότα και όχι μόνο τυπική αλλά και ουσιαστική. 
Αλλωστε η δεύτερη διετία των δημοτικών αρχών είναι πιο κοντά στη λήξη της θητείας και ενδεχόμενα λάθη, παραλείψεις, παρατυπίες, προκλητική και αλλαζονική συμπεριφορά που οφείλονται σε κακή χρήση του αξιώματος του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και στιγματίζουν ολόκληρη τη δημοτική αρχή καταδικάζοντάς την στα μάτια των δημοτών μπορούν -ίσως- να διορθωθούν ! 
Εξάλλου η εναλλαγή πολλών Δημοτικών Συμβούλων σε θέσεις ευθύνης δίνει σε όλους τη δυνατότητα να μάθουν πολλά πράγματα και να αναλάβουν πρωτοβουλίες αποκτώντας πολύτιμες εμπειρίες γινόμενοι έτσι αποδοτικότεροι ως αιρετοί. 
Για να πνεύσει λοιπόν ένας άλλος αέρας, πιο φρέσκος, πιο εκλεπτυσμένος και κυρίως ένας αέρας ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ στα ήδη επιβαρυμένα από τα τόσα προβλήματα Δημοτικά Συμβούλια -όπως διαβάζουμε και μαθαίνουμε - η εκλογή γυναικών Προέδρων για την νέα διετία θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα. 
Δεν έχω στο μυαλό μου συγκεκριμένα πρόσωπα και πράγματα. Θα έβλεπα θετικά την εκλογή οποιαδήποτε γυναίκας Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου, ακόμα και εκείνων που ούτε θα φαντάζονταν ποτέ από μένα μια τέτοια πρόταση για το άτομό τους. Και αυτό για έναν απλούστατο λόγο. Γιατί οι γυναίκες, ακόμα και εκείνες που εγώ δικαιολογημένα δεν συμπαθώ, θα συμμάζευαν τα ασυμμάζευτα που ορισμένοι -υπερφίαλοι και αλλαζόνες- άνδρες συνάδελφοί τους δημιούργησαν με ολέθρια αποτελέσματα. Θα ήταν πιο τυπικές, θα είχαν καλύτερη συμπεριφορά, θα σέβονταν περισσότερο τις διαδικασίες και γενικά δεν θα έκαναν "ταρζανιές" !!!
Για να μην παρεξηγηθώ για τα γραφόμενά μου οφείλω να πω ότι οι καλύτεροί μου φίλοι είναι άνδρες και εκτιμώ σ΄αυτούς τη μπέσα, τη λεβεντιά ψυχής, την σταθερότητα των απόψεων και των θέσεων, το χιούμορ, την ανθρωπιά, τα ίδια δηλαδή πράγματα που λατρεύω και στις γυναίκες φίλες μου. 
Πέρα όμως απ' αυτό είναι γενικά αποδεδειγμένο ότι εκεί όπου ορισμένοι ανόητοι, μικρόψυχοι, ματαιόδοξοι, κουτοπόνηροι, ξερόλες, άνδρες τα κάνουν "θάλασσα λεβεντοπνίχτρα", οι γυναίκες και μάλιστα όταν θέλουν, μπορούν να τα καταφέρουν θαυμάσια και με θεαματικά αποτελέσματα !!!

Ετσι για να γελάσει λιγάκι το χειλάκι μερικών Δημάρχων που οι Πρόεδροί τους έχουν προκαλέσει πολύ το δημόσιο αίσθημα !!!   
Θα μου πεις "όποιος έχει τα γένια έχει και τα χτένια". Σύμφωνοι.
Απλά, εμείς οι κοινοί θνητοί κρίνουμε και .....όταν έρθει η ώρα αποφασίζουμε...

 http://sofia-moutsou.blogspot.gr/2012/11/blog-post_13.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου