Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Δεκαπλασιάζεται το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας

Δέκα φορές πάνω θα είναι το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, το γνωστό και ΤΑΠ που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ, εάν υλοποιηθεί η πρόβλεψη της τρόικας για μεγάλη αύξηση των δημοτικών τελών για να κλείσουν τις μαύρες τρύπες στους προϋπολογισμούς τους οι υπερχρεωμένοι δήμοι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΜΙΔΑ, το Μεσοπρόθεσμο προβλέπει δεκαπλασιασμό (περίπου) του ανώτατου συντελεστή επιβολής του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ για τα ακίνητα που βρίσκονται στην εδαφική περιφέρεια του δήμου σε ποσοστό μέχρι και τρία τοις χιλίοις (3 ο/οο) ετησίως (σήμερα το ΤΑΠ κυμαίνεται ανά Δήμο από 0,25 – 0,35 ο/οο) και επιβολή του τέλους υποχρεωτικά από το δήμο στο ποσοστό αυτό μέχρι την οικονομική εξυγίανσή του.
Ετσι, για μια κατοικία ή οποιοδήποτε ακίνητο αντικειμενικής αξίας 200.000 ευρώ, το ΤΑΠ που σήμερα είναι 50-75 ευρώ θα αυξηθεί στα 600 ευρώ ετησίως, δηλαδή πάνω από ένα μηνιαίο μίσθωμα!
«Σημειώνουμε ότι το ποσοστό αυτό θα είναι επιπρόσθετο στον επίσης υπερπολλαπλάσιο προοδευτικό φορολογικό συντελεστή του νέου ΦΑΠ και στην καταληστευτική “αυτοτελή” φορολόγηση των μισθωμάτων από το πρώτο ευρώ, που θα συμπεριληφθούν στο επερχόμενο νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Πάμε δηλαδή για σαρωτική δήμευση της ιδιοκτησίας, ιδιαίτερα της ξενοίκιαστης, και εξόντωση των ιδιοκτητών της, που θα τη ζήλευαν ακόμη και οι εμπνευστές του διαβόητου βαρλίκ βεργκισί» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου