Κυριακή, 8 Μαρτίου 2015

Έλεγχο στο πόθεν έσχες Χαρδούβελη ζητά ο Νικολούδης
Έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό με τρόπο, ώστε να αποφύγει τον έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδος, καθότι είχε την τεχνογνωσία .

 Να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του πρώην υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά Γκίκα Χαρδούβελη ζητά από τη Βουλή ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Παναγιώτης Νικολούδης, με επείγον και εμπιστευτικό έγγραφό του στις 20 Ιανουαρίου 2015, σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News. 

 Η εφημερίδα αποκαλύπτει «εισαγγελική έρευνα για τον πρώην υπουργό Οικονομικών».
 Σύμφωνα με τα έγγραφα, στον πρώην υπουργό αποδίδεται από τον κ. Νικολούδη ότι:
 Κατά το έτος 2011 εμφανίζεται δυσαναλογία μεταξύ των ποσών που πιστώθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του και αυτών που δηλώθηκαν ως εισόδημα.
 Κατά το έτος 2012 απέστειλε σε τράπεζες του εξωτερικού χρηματικά ποσά, τα οποία δεν περιέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, τις οποίες ήταν υπόχρεος να υποβάλει λόγω των ιδιοτήτων του: α) ως σύμβουλος του πρωθυπουργού από τον Νοέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2012 και β) ως υπουργός των Οικονομικών από τον Ιούνιο του 2014 και εντεύθεν.

Η απάντηση Χαρδούβελη

 

Απάντηση στις καταγγελίες δίνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρώην υπουργός αναφέρεται:

«Σε σχέση με την υποτιθέμενη παράλειψη υποβολής δήλωσης 'πόθεν έσχες' εκ μέρους μου, την οποία πληροφορούμαι από τον Τύπο, δηλώνω τα κάτωθι:

Α) Τα επίμαχα ποσά είναι πλήρως φορολογημένα και αφορούν έσοδα από πολυετή μισθωτή εργασία δική μου και της συζύγου μου. Υπάρχει πλήρης τεκμηρίωση βάσει των φορολογικών δηλώσεων και βρίσκονται σε καταθέσεις και λογαριασμούς που διατηρούσα στο εξωτερικό λόγω της εκεί πολυετούς έμμισθης προϋπηρεσίας μου.

Β) Τα χρήματα αυτά, στο σύνολό τους, περιλαμβάνονται στη δήλωση 'Πόθεν Έσχες' του 2014, την οποία υπέβαλα το Σεπτέμβριο του έτους αυτού, ως υπουργός Οικονομικών.

Γ) Τα χρήματα αυτά εστάλησαν σε περίοδο, κατά την οποία δεν υπηρετούσα σε δημόσια θέση και δεν είχα υποχρέωση προς υποβολή δήλωσης Πόθεν Έσχες.

Δ) Τέλος, τα τελευταία χρόνια, τα ίδια ποσά και φορολογικά στοιχεία δηλώνω ετησίως και στις αμερικανικές φορολογικές αρχές βάσει της εκεί νομοθεσίας (FBAR).»Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου