Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΔΑΚΕ Μηχανικών Τ.Ε. Εύβοιας: «Ανάρμοστη και προκλητική η συμπεριφορά του προέδρου του ΤΕΕ κ. Μπουραντά»

«Οι δηλώσεις και οι παρεμβάσεις του προέδρου του ΤΕΕ για τον αποκλεισμό από την πρόσβαση στην διοίκηση αποφοίτων Μηχανικών ΤΕ, εκθέτει τα μέλη του ΤΕΕ απέναντι στη κοινωνία και τους επαγγελματίες μηχανικούς όλων των βαθμίδων.
Ο ρόλος του προέδρου του ΤΕΕ δεν είναι να αναδεικνύει συντεχνιακά ζητήματα ενός κλειστού και ισχυρού «λόμπυ» και να υποβαθμίζει συναδέλφους μηχανικούς. Είναι κατάχρηση και προστατευτισμός η συμπεριφορά του προέδρου του ΤΕΕ ο οποίος με τις προκλητικές του δηλώσεις αποκαλύπτεται παρεμβαίνοντας εναντίον αξίων και ικανών συναδέλφων που ασκούν χρόνια διοίκηση και τεχνικό έργο.

Ο ρόλος του ΤΕΕ, που είναι ο τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας, έρχεται σε δεύτερη μοίρα μπροστά στη μανιώδη προσπάθεια της διοίκησης του ΤΕΕ να αφανίσει τους μηχανικούς ΤΕ.
Στην προσπάθεια του αυτή ο πρόεδρος του ΤΕΕ υποβαθμίζει ο ίδιος τα μέλη του. Ο ρατσισμός στους μηχανικούς αδικεί όλους τους Διπλωματούχους Μηχ/κούς, οι οποίοι δεν έχουν ανάγκη από τους πατρώνους του ΤΕΕ, για να ασκήσουν το επάγγελμα τους.
Δεν έχουν συλλόγους οι μηχανικοί για να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους;
Είναι δυνατόν ένας θεσμός μέσω του προέδρου του να λειτουργεί μεροληπτικά ενάντια σε κλάδους εργαζομένων αλλά και ενάντια σε εργαζόμενους «ονομαστικά»;
Είναι θεσμική λειτουργία επιμελητηριακού φορέα αυτή;
Τι έχει να πει ο κ. Μπουραντάς στους καθηγητές, τους αποφοίτους και τους φοιτητές του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Χαλκίδας που εδώ και 37 χρόνια μοχθούν και αγωνίζονται να αναδείξουν το μοναδικό ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Εύβοιας σε φορέα  γνώσης, έρευνας και τεχνολογίας;
Τι έχει να πει ο κ. Μπουραντάς για το όφελος που έχει προκύψει για τους Ευβοιώτες από την φοίτηση στην Εύβοια Μηχανικών ΤΕ;
Τέλος τι έχει να πει στους Ευβοιώτες Μηχανικούς ΤΕ;
Είμαστε σίγουροι ότι θα ήθελε να πηδήξουμε ομαδικά από την γέφυρα και να πάψουμε να υπάρχουμε.  
Ε λοιπόν όχι! Είμαστε και θα είμαστε παρόντες και θα διεκδικούμε δυναμικά το δικαίωμα μας να ασκούμε το επάγγελμα που σπουδάσαμε. Η άδικη μεταχείρησή μας δεν μπορεί να γίνει πλέον δεκτή αβασάνιστα. Τη στιγμή που εκκρεμούν ανεκτέλεστες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου, όταν η επιτροπή ανταγωνισμού καταδικάζει το ΤΕΕ για καταχρηστική συμπεριφορά απέναντι στους Μηχανικούς ΤΕ, όταν το κράτος κάτω από την πίεση της συντεχνίας του θεσμού ΤΕΕ καθυστερεί την έκδοση επαγγελματικής κατοχύρωσης στους αποφοίτους μηχανικούς ΤΕ εδώ και 28 χρόνια δεν μπορείς παρά να χαρακτηρίζεις τον προκατειλημμένο πρόεδρο του ΤΕΕ σαν συντεχνιακό φερέφωνο που δεν έχει δικαίωμα να μιλάει!!!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου