Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

"ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ", ήρθε να διασπάσει;

Ο «Καλλικράτης» δεν περιλαμβάνει μόνο συνενώσεις αλλά προβλέπει και «διασπάσεις». Τρανό παράδειγμα η Περιφέρεια Αττικής που σπάει σε οκτώ ενότητες καθεμιά από τις οποίες θα εκλέξει τον δικό της αντιπεριφερειάρχη, ενώ σε δήμους άνω των 100.000 κατοίκων θα εκλέγεται «σύμβουλος γειτονιάς».
Ο πολυσύνθετος χαρακτήρας της νέας διοικητικής διαίρεσης της χώρας που σχετίζεται και επηρεάζει την εκλογή των αιρετών στις επικείμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, αποτυπώνεται σε τρεις αποφάσεις του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση. Οι Περιφέρειες χωρίζονται σε Περιφερειακές Ενότητες οι οποίες σε μεγάλο ποσοστό αντιστοιχούν στις υφιστάμενες νομαρχίες. 
Σύμφωνα με τον νέο χάρτη, οι περιφέρειες διαχωρίζονται σε ενότητες, οι οποίες και αποτελούν την περιφέρεια εκλογής των περιφερειακών συμβούλων. Η σημερινή Νομαρχία Αθηνών διαιρείται σε τέσσερις περιφερειακές ενότητες, οι Νομαρχίες Πειραιά, Κεφαλλονιάς, Καβάλας, Μαγνησίας σε δύο, ενώ οι Νομαρχίες Κυκλάδων και Δωδεκανήσων σε περιφερειακές ενότητες οι οποίες κατά βάση ακολουθούν τα όρια των σημερινών περιφερειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου